Piliç Kroket tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım tavuk göğüs eti
    • 1 soğan
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım su bardağı galeta unu
    • 2 yumurta
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
  • Yapılışı

    1. Tavuk etini geniş bir tencereye alalım. Üzerini kaplayacak kadar su dörde bölünmüş soğan ve tuz ekleyerek haşlayalım. Kemiklerini ayırıp tavuk etlerini küçük parçalar halinde didikleyelim.

      Margarini tavada eritip unu pembeleştirelim. Sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirerek beşamal sosu hazırlayalım.

      Didiklenmiş tavuk etleri, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Buzdolabında koyulaşıncaya kadar soğutalım.

      Karışımdan parmak şeklinde veya yuvarlak köfteler hazırlayalım. Köfteleri sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Nane ile süsleyip servis yapalım.