Etimek tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 tuzsuz etimek
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    • 1 kivi
    • Şerbet için
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı su
    • Muhallebi için
    • 2.5 kahve fincanı margarin
    • 3 çorba kaşığı un
    • 7 çorba kaşığı şeker
    • 2 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı suyu tencerede karıştırıp kaynatalım. Etimekleri tepsiye dizip üzerine sıcak şerbeti dökelim. Ayrı bir tencerede margarini eritip unu kavuralım. Süt ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpalhım. Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp spatulayla yayalım. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpalım ve muhallebinin üzerine yayalım. Kivinin kabuklarını soyup dilimleyelim. Hazırladığımız etimek tatlının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis yapalım.