Patates Püreli Salata tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg patates
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 soğan
    • Yarım demet dereotu
    • 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
    • 3 kahve fincanı limon suyu
    • 20 siyah veya yeşil zeytin tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkadıktan sonra 40 dakika haşlayın. Haşlanan patatesleri kabuklarını soyup sıcakken bir çatal yardımıyla ezin. Püre haline gelen patatesin içerisine zeytinyağı döküp iyece yedirin.


      Dereotunu çok ince kıyın, soğanı rendeleyin. Pürenin içerisine ilave edin. Limon suyu ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.

      Salata tabağına yerleştirip etrafını zeytinlerle süsleyin. Servis yapın.