italyan usülü makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram haşlanmış makarna
    • 200 gram chedar peynir (rendelenmiş)
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    • 1/2 limon suyu
    • 1 çay kaşığı hardal
    • 2-3 marul yaprağı
    • 1 turp
    • 2-3 dal yeşil soğan
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Marul yapraklarını salata tabağının kenarına dizin. Bir kapta haşlanmış makarnayı, rendelenmiş peyniri, pulbiberi, ince doğranmış soğanları harmanlayın
      Diğer tarafta ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Makarnalı karışıma gezdirerek dökün.
      Servis tabağındaki marulların üzerine salatayı ilave edin. Turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın