Portakallı Mus tarifi
  • Malzemeler

    • 2 portakal
    • 1 kg kuru kayısı
    • 1.5 çay bardağı tozşeker
    • 1.5 çorba kaşığı jöle
    • 8 çorba kaşığı yoğurt
    • Süslemek için
    • 1 portakal kabuğu
  • Yapılışı

    1. Portakalları yıkayıp kurulayalım ve ortadan ikiye keselim. Yarım portakalın kabuğunu rendeleyip ayıralım. Kalan portakalların suyunu sıkalım. Kuru kayısıları yıkayıp peçete ile kurulayalım ve robotta ezelim. 3 çorba kaşığı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım. Elde etitğimiz püreyi büyük bir kaseye dökerek sonradan kullanmak üzere bekletelim. Üç çorba kaşığı portakal suyunu küçük bir kaba alalım ve kaynatmadan ısıtalım. Jöleyi ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım. Hazırladığımız bu jöleli karışımı ayrı bir yerde hafif çırpıhlmış yoğurda ilave edip karıştıralım. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim. Hazırladığımız tatlıya kayısılı püreyi ekleyelim. Yavaş yavaş karıştırıp servis kaselerine paylaştıralım. Süsleme için ayırdığımız portakalın kabuğunu ince şeritler halinde keselim. Bu şeritlerle fiyonk oluşturup musların üzerini süsleyelim. Arzuya göre sade bisküvi eşliğinde servis yapalım.