Fıstıklı Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fıstıklı Pilav
-
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı şam fıstığı
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı kuş üzümü
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
Tencereye tereyağımızı alalım. Fıstıkları yağda kavuralım, soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyelim. Ayıklanıp, yıkanmış pirinci kavuralım, kuş üzümlerini ilave edelim, 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tuzunu katalım.
Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edelim. Pilavımız servise hazırdır.
-
Tencereye tereyağımızı alalım. Fıstıkları yağda kavuralım, soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyelim. Ayıklanıp, yıkanmış pirinci kavuralım, kuş üzümlerini ilave edelim, 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tuzunu katalım.