Armutlu parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 1 adet yumurta
    • Yarım litre süt
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • 3 adet orta boy armut
    • Yarım limon kabuğu rendesi
    • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Yarım su bardağı sütü, şeker ve tuz ile kaynatalım. Nişastayı ve yumurta sarısını kalan sütle karıştıralım. Hazırladığımız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Kar halinde çırpılmış yumurtu akını da ekleyelim. Karışımın topaklanmamasına dikkat edelim. Ateşten inrdirip iki dakika kadar karıştırarak soğutalım. Armutları rendeleyerek püre haline getirelim. Limon kabuğuyla beraber nisaştalı karışıma ilave edelim. Kalıplara boşaltalım. Dilerseniz buzluğa, dilerseniz buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra da ters çevirip servis yapabilirsiniz.