Üçgen Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 3 çorba kaşığı sirke
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • Alabildiğince un
    • Tuz
    • 1 paket margarin
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • İçi için
    • 1 demet maydanoz
    • Beyaz peynir
  • Yapılışı

    1. Süt, yoğurt, sirke ve yarım bardak sıvıyaığı bir kaba alalım. Alabildiği kadar un ve tuzu ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru 8 parçaya bölelim. Her papçayı beze yaparak 15-20 dakika dinlendirelim. Bezelerin dördünü servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız bezelerin arasına yumuşamış margarini sürerek üstü üste dizelim. Bohça gibi katlayalım. Kat yerlerine de yağ sürelim. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım. Elde ettiğimiz iki bohçayı da iç hazırlanana kadar buzdolabında bekletelim. Diğer taraftan peynir ve ince kıyılmış maydanozla içimizi hazırlayalım. Buzdolabından çıkardığımız hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında inceltelim. 10'ar cm.'lik kareler keselim. Karelerin ortasına peynirli iç koyup, karşılıklı kenarlarını kapatalım. Böreklerin üçgen şekil almasını sağlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, orta ısılı fırında pembeleşene dek pişirelim.
      Daha sonra da sıcak olarak servis yapalım.