Yaprak Sarması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yaprak Sarması
-
Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- Yarım kg asma yaprağı
- 5-6 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeterince tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
Yapraklarımızı yıkayıp hafifçe haşlayalım, suyunu süzdükten sonra süzülmesini bekleyelim.
İçini hazırlamak için pirincimizi ayıklayıp, yıkayalım. Soğanları, maydanozu, dereotunu, naneyi ince ince doğrayıp, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Bu karışımı yapraklara sarıp orta büyüklükteki tencereye dik dik dizelim.
Bir limonun suyu 1 su bardağı suyu tencereye ekleyelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Limon dilimleri eşliğinde soğuk servis yapalım.
-
Yapraklarımızı yıkayıp hafifçe haşlayalım, suyunu süzdükten sonra süzülmesini bekleyelim.