Yaprak Sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak pirinç
    • Yarım kg asma yaprağı
    • 5-6 adet taze soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet nane
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Yapraklarımızı yıkayıp hafifçe haşlayalım, suyunu süzdükten sonra süzülmesini bekleyelim.

      İçini hazırlamak için pirincimizi ayıklayıp, yıkayalım. Soğanları, maydanozu, dereotunu, naneyi ince ince doğrayıp, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Bu karışımı yapraklara sarıp orta büyüklükteki tencereye dik dik dizelim.

      Bir limonun suyu 1 su bardağı suyu tencereye ekleyelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Limon dilimleri eşliğinde soğuk servis yapalım.