Kabak Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kabak Tatlısı
-
Malzemeler
- 1 kg tatlı kabağı
- 2 bardak şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi ve antepfıstığı
-
Yapılışı
-
Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cam kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyalım.
Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştirelim.Kabağın yarısına gelecek kadar su koyalım.Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Tahmini 1/2 bardak su kalınca şekeri serperek ilave edelim. Buğusu ile şeker eridikten sonra kapağı açalım. Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakalım.Tabağımıza koyduktan sonra ceviz içini serpip servis yapalım.
-
Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cam kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyalım.