Su Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet yumurta
    • Yarım çay bardağı su
    • Aldığı kadar un
    • 250 gram tereyağı
    • Tuz
    • İç harcı için
    • 500 gram beyaz peynir
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları derin bir kabın içine kıralım. Suyu ekleyip birlikte çırpalım. Tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra, 12 parçaya ayıralım. Yufkaları tepsi büyüklüğünde açalım. Büyük bir tencerede suyu kaynatalım. Kaynayan suda yufkaları tek tek haşlayalım. Daha sonra, kaynar su içinden soğuk su dolu bir kaba alalım. Yufkaların sularının süzülmesi için önce bir süzgece, daha sonra bir havlu üzerine alalım. Tereyağını eritip tepsiyi yağlayalım. Yufkaların 6 adadedini, aralarını yağlayarak üst üste tepsiye dizelim. İç harcı için peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. Harcı hamurların üzerine yayalım. Kalan 6 adet yufkayı aralarını yağlayarak harcın üzerine döşeyelim. Böreği kare kare kesip üzerine kalan tereyağını gezdirelim. Önceden ıısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Daha sonra servis yapalım.