Ali Nazik Kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram kuşbaşı et
    • 2 patlıcan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Önce patlıcanları közleyelim. Patlıcanların kabuklarını çıkarıp, ufak ufak doğrayalım. Sarmısaklı yoğurtla patlıcanları iyice ezilene kadar karıştıralım. Kuzu etlerini şişe takarak pişirelim (Dilerseniz yağsız teflon tavada kızartabilirsiniz). Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayalım. Yoğurtlu patlıcanların üzerine etleri koyarak, süsleyelim. Üzerine dilerseniz kızgın yağda toz kırmızı biber sosu dökelebilirsiniz. Daha sonra servis yapalım.