Patatesli Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yufka
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • 2 çorba kaşığı ketçap
    • 2 dilim salam
    • 2 adet patates
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım. Soğuyunca soyup, rendeleyelim.

      Yufkalardan birini masaya serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. Diğer yufkayı ilk yufkanın üzerine serip tekrar yağlayalım.

      Rendelenmiş patatesi yufkanın üzerine serpelim. Sırasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, küçük küpler halinde doğranmış salamı ve kekiği ilave edelim. Yufkayı rulo haline getirelim. Ruloyu temiz bir naylona sarıp buzlukta bir müddet bekletelim. Buzluktan çıkardıktan sonra ruloyu 2 parmak eninde dilimler halinde keselim.

      Yağlanmış tepsiye dizip fırına verelim. 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Fırından aldığımız böreğimizi sıcak sıcak servis yapalım.