Elmalı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet ekşi elma
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 tutam tuz
    • Üstü için
    • 1 çay bardağı ceviz
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Ceviz, şeker ve tarçını blendırdan geçirin. 1 adet yumurtanın tamamını, ikinci yumurtanın sadece sarısını, şekeri, sütü, tuzu ve tereyağını mikserde çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika çırpın. Elmaları da ilave edip karıştırın.

      180 dercelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerini dövülmüş ceviz, tarçın ve şeker karışımıyla süsleyin.