Kabak Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 3 adet kabak
    • 1 su bardağı beyaz peynir
    • 2 adet yumurta
    • Yarım demet dereotu
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. 4 adetyufkadan birini tepsiye yayalım. Üç kabağı rendeleyelim. 1 su bardağı beyaz peynir, 2 adet yumurta, yarım demet dereotunu karıştıralım. Hazırladığımız harcın bir kısmını birinci yufkanın üzerine yayalım. Diğer yufkayı kapatalım. Onun da üzerine harcın bir kısmını koyalım. Üçüncü yufkayı üzerine kapatalım. Bir kasenin içinde 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvıyağı çırpalım. En üstteki yumurtanın üzerine dökelim. Yufkaların, tepsinin dışına taşan kenarlarını içine doğru kapatalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Daha sonra dilimleyerek servis yapalım