Sevgi Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram kuru erik
    • 2 su bardağı su (kaynar)
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 çorba kaşığı tereyağı (doğranmış)
    • 1 su bardağı esmer şeker
    • 1.5 su bardağı kekun
    • 2 adet yumurta
    • 100 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
    • Çikolatalı sos:
    • 1.5 su bardağı krema
    • 120 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
  • Yapılışı

    1. Erikler, su ve karbonatı kapaklı bir kaba koyup, kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Erikleri süzüp, suyunu ayırın ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Erikler, ayırdığınız su, tereyağı ve şekeri bütün malzemeler iyice karışıncaya kadar robottan geçirin. Un ve yumurtayı katıp, tekrar karıştırın. Çikolatayı da ilave edip, bir kez daha karıştırdıktan sonra, karışımı 20x20 cm. ebatlarında yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık saat pişirin. Krema ve çikolatayı kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve sıcakken hazırladığınız çikolatalı sostan dökerek servis yapın.