Pembe Aşkım tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram çilek
    • 5 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 kahve fincanı süt
    • 3 tatlı kaşığı toz jöle
    • 1 kahve fincanı su
    • 120ml krema
  • Yapılışı

    1. Şeker ve sütü karıştırarak ve kaynatmadan şeker eriyinceye kadar ısıtın. Jöleyi su ile benmari usulü eritip, şekerli süte ilave edin. Çilekleri pürüzsüzleşinceye kadar robottan geçirip, onları da sütlü karışıma katıp karıştırın ve soğutun. Kremayı hafif koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Fazla çırpmayın. Çilekli karışıma ilave edin ve iyice karıştırıp, ıslatılmış 4 adet porsiyonluk kaseye paylaştırın. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarıp, çileklerle süsleyerek servis yapın.