Kahvaltılık Toplar tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 su bardağı kekun
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • 15 gram tereyağı (doğranmış)
    • 1 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Bir kaba un ve şekeri eleyip, tereyağını parmak uçlarınızla ovarak una yedirin. Karışımın ortasını havuz gibi açın, sütü ilave edin ve bir bıçak yardımıyla una yedirip yumuşak, ele yapışan bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz daha süt ilave edin. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın. Özleşene kadar hafifçe yoğurun. Hamuru yaklaşık 2 cm. kalınlığına gelene kadar yavaş yavaş bastırın. Bu işlemleri yaptığınız yüzeyde çok fazla un kullanmamaya dikkat edin. Yuvarlak bir kalıpla kesebildiğiniz kadar çok yuvarlak kesip, birbirlerine çok az dokunacak şekilde yan yana, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Artan hamuru tekrar yoğurup aynı işlemleri yapın. İkinci seferde hamuru bastırırken biraz daha kalın bırakın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla biraz süt sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst kısımları altın rengi oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.