Vanilyalı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 1 tutam tuz o Vanilya
    • 125 gram margarin
    • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri mikserde 10 dakika çırpın. İçine elenmiş un, nişasta, kakao, eritilmiş soğutulmuş margarin, kabartma tozunu karıştırın. Bolca yağlanmış kek kalıbına yarısını dökün. Kayısı, incir, elma ve ayvayı küp küp doğrayın, incir ve üzümü ilave edin. Üzerine bir kaşık un koyun. Harmanlayın ve tel süzgeçle eleyin. Karışımı kekin üzerine yayın. Kalan kek hamurunu da meyvelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, ılık olarak temiz bir beze sarın. 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.