Kreplim tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı un
    • 2 yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 2 kaşık sıvı yağ
    • Tuz
    • İçi için
    • 250 gram kıyma
    • 1 yeşil biber
    • 2 diş sarımsak
    • 1 soğan rendesi
    • 500 gram domates
    • Yarım demet maydanoz
    • 250 gram kaşar peyniri
    • Tuz ve karabiber
    • 100 gram margarin
  • Yapılışı

    1. Yumurtayı sütü tuzu unu çırpınız. 2 kaşık sıvıyağ ilave edip koyu ayran kıvamında hamur yapınız. Teflon tavayı yağlayın. Birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirip krep hazırlayın.

      Diğer bir tencerede margarin ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edin. 2 domates rendesi yeşil biber sarımsak tuz ve karabiberi koyun hiç suyu kalmayacak kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ilave edin.

      Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. 1 krep koyun üstüne hazırlanan kıymalı içten yayın. Üzerine domates dilimleri dizin. Kaşar serpin. Kreplerin hepsini aynı şekilde dizin en üste krep gelecek şekilde kaşar rendesi serpin. Kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.