Peynirli Domates tarifi
  • Malzemeler

    • 8 orta boy domates
    • 250 gram patates
    • Yarım su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı kekik
    • 2 orta boy soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 çorba kaşığı galete unu
    • 1 demet fesleğen
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Domateslerin üst kısımlarından birer kapak açalım. Küçük bir kaşıkla içlerini boşaltalım. Çıkarttığımız içleri ezelim ve bir kenara ayıralım.

      Patatesleri soyup haşlayalım. Süt ilave edip püre haline getirelim. Peyniri püreye karıştıralım. Tuz, karabiber ve kekik serpelim.

      Soğan ve sarımsağı soyup ince ince kıyalım. Bir çorba kaşığı kızdırılmış zeytinyağının içerisinde, saydam oluncaya kadar çevirelim. Maydanozu kıyalım, soğan ve sarımsakla birlikte püreye ilave edelim.

      Domatesleri bu karışımla doldurup üzerlerine galeta unu serpelim ve dibi yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirelim.

      Kalan zeytinyağını domateslerin üzerine gezdirelim. Tepsiye bir çorba kaşığı su ilave edip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.

      Ayırdığımız domates içlerini, fesleğen, tuz ve karabiberi 5 dakika kadar pişirelim. Domates dolmalarını bu sosla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.