Vişne Soslu Pirinç Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Vişne Soslu Pirinç Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 3.5 su bardağı süt
    • 250 ml krema
    • 1 tutam tuz
    • 1 paket vanilya
    • Yarım su bardağı şeker
    • Sos için
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı su
    • 250 gram çekirdeksiz vişne
    • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Bir su bardağı pirinci iyice yıkayalım. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletelim. Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı toz şekeri aktaralım. Kısık ateşte koyalaşana dek ara sıra karıştırarak pişirelim. Sonra kremalı pirinci kaselere dolduralım. Sos için nişastayı bir su bardağı suda eritelim. Küçük boy bir tencereye aktaralım. 3 çorba kaşığı şekeri ve 250 gram çekirdeksiz vişneyi ilave edelim. Sos kıvamına gelene dek pişirelim. Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdirelim. Oda sıcaklığında ılınmasını bekledikten sonra buzdolabında soğutalım, daha sonra da servis yapalım.