Yeşil Püre Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yeşil Püre
-
Malzemeler
- 1 kg patates (soyulmuş püre yapılacak şekilde hazırlanmış)
- Yarım demet maydanoz
- 175 ml süt
- Arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
Maydanoz (sapıyla birlikte) ve sütü bir tencereye koyup, çok kısık ateşte, maydanoz sönüp, yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın ve süt yeşil renk olup, maydanoz ince kıyılıncaya kadar yüksek devirde 2-3 dakika robottan geçirin. Maydanozlu sütü sap parçalarının kalmasın önlemek için süzün.
Haşlanmış patatesler yumuşayınca süzün, üzerini tülbentle kapatıp, 4 dakika dinlendirin.
Patatesleri ezin ve ezerken azar azar maydanozlu süt, tuz ve karabiberi ilave edin. Karışım püre haline gelinceye kadar karıştırıp, servis yapın.
-
Maydanoz (sapıyla birlikte) ve sütü bir tencereye koyup, çok kısık ateşte, maydanoz sönüp, yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın ve süt yeşil renk olup, maydanoz ince kıyılıncaya kadar yüksek devirde 2-3 dakika robottan geçirin. Maydanozlu sütü sap parçalarının kalmasın önlemek için süzün.