Yeşil Püre tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates (soyulmuş püre yapılacak şekilde hazırlanmış)
    • Yarım demet maydanoz
    • 175 ml süt
    • Arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Maydanoz (sapıyla birlikte) ve sütü bir tencereye koyup, çok kısık ateşte, maydanoz sönüp, yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın ve süt yeşil renk olup, maydanoz ince kıyılıncaya kadar yüksek devirde 2-3 dakika robottan geçirin. Maydanozlu sütü sap parçalarının kalmasın önlemek için süzün.

      Haşlanmış patatesler yumuşayınca süzün, üzerini tülbentle kapatıp, 4 dakika dinlendirin.

      Patatesleri ezin ve ezerken azar azar maydanozlu süt, tuz ve karabiberi ilave edin. Karışım püre haline gelinceye kadar karıştırıp, servis yapın.