Mantarlım tarifi
  • Malzemeler

    • 3.5 su bardağı un (elenmiş)
    • 1/2 su bardağı su (ılık)
    • 1/2 su bardağı süt (ılık)
    • 1 çorba kaşığı yaş maya
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 su bardağı mantar (küçük küp doğranmış)
    • 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
    • 2 adet sosis (küçük küp doğranmış)
  • Yapılışı

    1. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Su, süt, yaş maya, tozşeker, tuz ve zeytinyağından iki çorba kaşığı ayırıp, kalanı ilave edin. Maya eriyinceye kadar karıştırın, tüm malzemeyi karıştırarak una yedirin. Unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve 3 mm. kalınlığında açıp, 7-8 cm. çapında daireler kesin. Mantar, soğan ve sosisleri harmanlayın. Hazırladığınız malzemeden hamurların ortasına bir çorba kaşığı koyun. Hamurun kenarlarını büzerek bohça şeklinde ve ortası açık kalacak şekilde yukarıya doğru toplayın. Hamurların dış yüzeylerine zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.