Mandalinli Puding tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım litre biraz fazla süt
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 6 çorba kaşığı tozşeker
    • 3 adet mandalina
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede süt, 2 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un ve tozşekeri karıştırıp, tencereyi ocağa oturtalım. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatalım. Muhallebiyi ikiye bölüp ayrı kaplara koyalım. Mandalinaların suyunu sıkıp, bu suyu muhallebinin yarısına karıştıralım. Küçük boy kaseleri hafifçe ıslatalım, kaselere bir yandan mandalinalı pudingi, diğer yandan sade pudingi koyalım. Mermer görüntüsü alması için çatalla daireler çizerek karıştıralım. Soğuması için buzdolabına koyalım. Donunca, arzuya göre kaseleri ters çevirerek servis yapalım.