Kısır
-
Malzemeler
- 2 adet soğan
- 3 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Kırmızıbiber
- Kimyon
- Maydanoz
- Dereotu
- 2-3 taze soğan
- Marul
-
Yapılışı
-
Tüm sebzeleri ince ince kıyıp harmanlayın. Bulguru sıcak suda ıslatıp bekletin.
Kuru soğanı zeytinyağda öldürüp salçayıda ilave edin.
Daha sonra bir kasede bulguru ,salçalı soğanı , nar ekşisi, limon suyu, ve baharatları ve tüm sebzeleri ekleyin.
Dilerseniz nar ekşisi yerine elma sirkeside koyabilirsiniz.İyice her şeyi harmanladıktan sonra servis yapın.
-
Tüm sebzeleri ince ince kıyıp harmanlayın. Bulguru sıcak suda ıslatıp bekletin.