Elmalı Yufka Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yufka
    • 2 adet elma
    • 3 çorba kaşığı ceviz içi
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    • Kızarmak için
    • Sıvı yağ
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.

      Bir tavaya rendelenmiş elmaları, toz şekeri, ceviz içini, tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dakika kadar sote edip soğumaya bırakın.

      Yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın. Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın. Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın.