Elmalı Yufka Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Elmalı Yufka Tatlısı
-
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 adet elma
- 3 çorba kaşığı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- Kızarmak için
- Sıvı yağ
- Üzeri için
- Pudra şekeri
-
Yapılışı
-
Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.
Bir tavaya rendelenmiş elmaları, toz şekeri, ceviz içini, tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dakika kadar sote edip soğumaya bırakın.
Yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın. Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın. Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın.
-
Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.