Beşamel Salçası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Beşamel Salçası
-
Malzemeler
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1/2 çorba kaşığı tereyağı
- 2su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
Tencereye yağ ile unu koyunuz.Hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz.Devamlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz.Tuz atıp muhallebi kıvamında pişiriniz.
Not:Bu salça yemeklerin üzerine dökülüp fırınlanır.Beşamel salçası ile yapılan yemeklere (kabak,tavuk vb. gibileri )ogreten ismi verilir.
-
Tencereye yağ ile unu koyunuz.Hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz.Devamlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz.Tuz atıp muhallebi kıvamında pişiriniz.