Fırında Kabak Keyfi tarifi
  • Malzemeler

    • yarım kilo kabak
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 sdet yumurta
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Kabakları 1 cm. genişliğinde halka halka doğrayın.Az tuzla ovun.Yoğurt, süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı çırpın.Borcama iki kat kabak sonra bu harç gelicek şekilde dizin.En üstte harç olmalıdır.200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Sonra üzerine kaşar rendesini serpip üstü kızarana dek tekrar fırınlayın.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi istanbuldan yollayan Gönül hanıma teşekkür ederiz.