Fırında Kabak Keyfi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fırında Kabak Keyfi
-
Malzemeler
- yarım kilo kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 sdet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
-
Yapılışı
-
Kabakları 1 cm. genişliğinde halka halka doğrayın.Az tuzla ovun.Yoğurt, süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı çırpın.Borcama iki kat kabak sonra bu harç gelicek şekilde dizin.En üstte harç olmalıdır.200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Sonra üzerine kaşar rendesini serpip üstü kızarana dek tekrar fırınlayın.Afiyet olsun.
Bize bu tarifi istanbuldan yollayan Gönül hanıma teşekkür ederiz.
-
Kabakları 1 cm. genişliğinde halka halka doğrayın.Az tuzla ovun.Yoğurt, süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı çırpın.Borcama iki kat kabak sonra bu harç gelicek şekilde dizin.En üstte harç olmalıdır.200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Sonra üzerine kaşar rendesini serpip üstü kızarana dek tekrar fırınlayın.Afiyet olsun.