Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Sıcak günlere özel güzellik reçeteleri « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Sıcak günlere özel güzellik reçeteleri ÖNCE KENDİNİ SEV
Sahra Gülyüz'e göre insanı güzelleştiren en önemli şey insanın kendine duyduğu güven ve sevgi... Bu durumu şöyle açıklıyor Gülyüz, "Günümüz koşullarında insanlar her şeye karşı memnuniyetsiz, hiçbir şeyden mutlu olamıyorlar, birbirlerine karşı acımasızlar ve belli kalıplar içinde yaşıyorlar. Bu da insanın kendine olan özgüvenini sarsıyor. Kişiyi kötümserliğe itiyor. Oysa insanlar kendilerini sevip biraz güven duysa güzelleşme yolunda ilk adımı atmış olurlar. Güzelliğin en basit formülü işte bu." Tavsiye ettiği pratik formülerle güzel olmanın hiç de zor olmadığını söyleyen Gülyüz herkesin elinde bulunan malzemeler dahilinde bu formülleri uygulaması gerektiğini, bunu sonucunda da sağlıklı güzelleşmenin garanti olduğunu belirtiyor.

MUCİZE FORMÜLLER
Cildiniz bayram etsin
-Doğal güneş yağı: Yarım kilo havuç rendelenip, bir bardak hakiki zeytinyağı içinde bir hafta bekletilir. Bekleme süresinden sonra bu yağın içine bir kahve fincanı susam yağı katılır. Bu karışım güneşe çıkmadan önce kullanabileceğiniz en sağlıklı yağdır.



-Çayla gelen bronzluk: Demlenmiş ve bekletilmiş çayla banyo yapıp güneşe çıkarsanız doğal ve estetik bir bronzluk elde edebilirsiniz.
-Selülit tedavisi: Deniz kumu en iyi selülit önleyicidir. Kumun içeriğinde bulunan iyot cildinizi canlandırdığı gibi, kumun kendisi cildi ölü deriden arındırır ve selülitleri parçalamaya yardımcı olur.

-Ter kokularına karşı: Deniz suyunu kaynatıp elde ettiğiniz tuzu, maden suyuyla karıştırıp içine yarım limonun suyunu ilave edin. Bu karışımla koltuk altlarınızı ovun vebir süre bekletip yıkayın. Ter kokularına kesin çözüm sağlayan birf formüldür.

-Yoğurt suyu: Genellikle yaz aylarında güneşten dolayı oluşan lekeleri yoğurt suyuyla silerseniz lekelerin azaldığını ve sonrasında kaybolduğunu göreceksiniz.

-Sivilceli ciltler için: Deniz suyundan bir şişe alıp kaynatılır. Su buharlaşınca dibinde kalan tortu şeklindeki deniz tuzu (1 tatlı kaşığı kadar), bir yemek kaşığı nişasta ve bulamaç haline gelmesini sağlayacak su miktarı karıştırılır. Bu bulamaç göz çevresi hariç bütün yüze sürülür. Kuruduktan sonra deniz suyula yüz yıkanır. Kısa süre içinde cilt sivilcelerden arınır.

-Kuru ciltler için: Bal, sirke ve mayonez çırpılıp cilde sürüldüğünde cildi nemlendirip ferahlatır. Ayrıca yoğurt kaymağı ve ayçiçek yağı karışımı da kuru ciltler için ideal bir maskedir.

-Yarım litre ılık suyun içine iki damla kadar susam yağı veya eczanelerden bulabileceğiniz 1 kaşık lanolil eritilip karıştırılır. Bu karışım cildinizin kurumasını engeller ve bebek cildi gibi bir cilde sahip olursunuz.

-Makyajdan önce mutlaka yüzünüzü mutlaka buz gibi maden sodasıyla yıkayın, bu cildinizin canlanmasını sağlar. Makyajdan sonra ise mutlaka yüzünüzde buz gezdirin. Bu da makyajınızın kalıcı olmasını sağlar.

-Doğal bitkilerle kendi parfümünüzü elde edebilirsiniz. Yasemin, biberiye ve portakal kabuklarını kaynatıp güneşte bekletin. Ayrıca 1 bardak suya bir damla trapertin(çam esansı) damlatıp bununla duştan sonra vücudunuzu durularsanız kokunuz kalıcı olur.

-Alabalık yağını balla karıştırıp göz çevresine, boyun ve ellere sürülür. Cilt yaşlanmasına ve kırışıklıklara faydalı olan bir formüldür.

-Sararan ve sürekli kırılan tırnaklar için limon çok iyi gelir. Yarım limonla tırnaklarınızı düzenli olarak ovarsanız sarı lekeler kaybolduğu gibi tırnaklarınız sertleşir.

-Islak deniz kumu ile dirsek, topuk ve dizler ovulursa bu bölgeler pürüzsüzleşir ve yumuşar. Daha sonra lanolil ve zeytinyağı karışımı ile masaj yapılır. Bu da yumuşaklığın kalıcı olmasını sağlar.

Işıl ışıl sağlıklı saçlar
-Normal saçlar için; 2 bardak suya bir avuç maydonoz atılıp kaynatılır. Banyonun ardından son durulama suyu olarak uygulanır. Aynı şekilde kabak suyu da saçlara çok iyi gelir. Kabakları rendeleyip sıkın ve süzgeçten geçirin. 4-5 bardak suya bir çaybardağı kadar kabak suyu ve 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi karıştırıp bununla saçınızı durulayın. Saçlarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

-Yağlı saçlar için; yeşil kil, elma sirkesi ve maden suyunu bulamaç haline getirip saçlarına sürün, yarım saat sonra yıkayın. Bu karışım saçın yağını dengelemeye yardımcı olur.

-Kuru ve kırılmış saçlar için; ılık zeytinyağı kürü çok iyi gelir. Sıcak su buharında zeytinyağı ılıtılıp saç diplerine sürülür. 1 saat bekletilir. Ayrıca yeşil sabun kuru saçlar için çok faydalıdır. Son durulama suyunda da elma sirkesi kullanılır. Böylece saç kremine de gerek kalmaz.

Doğal röfleler
Kızıl saçlar: Kırmızı soğan kabuğu, kırmızı pancar ve patlıcan kabuklarını kaynatıp son durulama suyuna ekleyin ve güneşte saçlarınızı kurutun.
Sarı saçlar: Papatya ve ıhlamur suyunu kaynatıp son durulama suyuna ekleyin ve saçlarınızı güneşe kurutun.

Siyah saçlar: Demlenmiş ve bekletilmiş çayla saçlarınız yıkayın ve güneşte kurutun.




  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Sıcak günlere özel güzellik reçeteleri

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Sıcak günlere özel güzellik reçeteleri