Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Selülitlere Liposuction « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Selülitlere Liposuction Kadınların özellikle yaz mevsiminde kabusu haline gelen "selülit" dokusunun yok edilmesi amacıyla günümüzde birçok yöntem kullanılıyor. Vücuttaki fazla yağların alınması için kullanılan liposuction yönteminden, artık selülit dokusunun ortadan kaldırılmasında da yararlanılıyor.

Halk arasında bilinen adıyla selülit ya da tıptaki adıyla "Hidrolipodistrosi." Günümüzde kadınların yüzde 90’ını etkileyen ve daha çok cilt altı seviyesinde görülen bir sorun. Hani şu bacaklarımıza baktığımızda portakal kabuğundaki “krater” görünümüyle bizi rahatsız eden, kabusumuz olan şey.

Selülit yağ hücrelerinin büyümesi ve sayılarının artmasıyla oluşuyor. Daha çok hangi bölgelerde oluştuğunu ise hemen hepimiz biliyoruz. Dilerseniz biraz daha detaylı olarak ele alalım. Cildimiz 3 tabakadan oluşuyor. Epidermis, dermis ve hipodermis tabakaları. Selülit dokusu ise daha çok dermis ve hipodermis olarak bilinen cildin “derin” dokularında ortaya çıkıyor. Ergenlikte başlayıp, ilerki yaşlara kadar herhangi bir yaş döneminde görülebilir. Selülitle cilt üzerindeki portakal kabuğu görüntüsünün nedeni çok fazla büyüme ve sayıları artmış yağ hücrelerinin bağ dokusu arasına hapsolması nedeniyle oluşan basınçtır.




Acıbadem Bağdat Caddesi Polikliniği ve Acıbadem Hastanesi Kadıköy Dermatoloji Uzmanı Dr. Asiye Aksoylar, selülitin oluş nedenlerini genel olarak şöyle sıralıyor: Bunların başında hiç şüphesiz genetik faktörler geliyor. İnsanın gen şifresindeki bilgilerle gelen faktörler bulunuyor. Bu şifrede yağ hücrelerinin nerede yoğunlaşacağı, vücudun şekillenmesi gibi bilgiler bulunuyor. Derinin yaşı, bağ dokusu zayıflığı vücuttaki hormonal değişiklikler deri organındaki kan dolaşımı bozukluğu, beslenme şekli, su içme, yaşam tarzı, stres gibi nedenler selülite yol açabiliyor. Selülitin bir diğer nedeni deri organındaki kan ve lenf dolaşımındaki yetmezlikler. Vücudun tüm kan dolaşımının büyük bir bölümü (1/3 kadarı) deri organında oluyor ve bu akım bozulduğunda sayılan nedenlere bağlı selülit ortaya çıkabiliyor.


Yaşam tarzımız da selülit için belirleyici nedenlerden. Günlük yaşam aktivitesinin, uyku düzeninin bozulması, egzersiz yapmamak selülite neden oluyor. Derinin yaşı da selülit oluşumunda etkili. Zira derinin yaşlanmasıyla birlikte bağ dokusu gevşiyor. Böylece yağlanma arttığı için, orta ve ileri yaşta daha çok selülit oluşuyor.


Selülitin oluşumunu artıran başka faktörler de var tabii. Bu faktörler arasında doğum kontrol hapı gibi hormon ilaç kullanımı da yer alıyor. Besin maddelerindeki katkı maddelerinin de selülit dokusunu artırdığı bilimsel çalışmalarda ifade ediliyor. Kolalı ve kafein içerikli içeceklerin selülit oluşumunu artırdığı belirtiliyor. Bu yüzden selülitten korunmak için bu tür gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.

Tedavi İçin Liposuction

Selülitin tedavi edilmesi amacıyla birçok yöntem uygulanıyor. Acıbadem Bağdat Caddesi Polikliniği ve Acıbadem Hastanesi Kadıköy Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Raffi Gürünlüoğlu, selülitin tedavisinde "liposuction" yönteminin kullanıldığını belirtiyor. Günümüzde selülit tedavisinin çelişkili olduğunu kaydeden Dr. Gürünlüoğlu, şunları söylüyor: “Pek çok yeni ve güvenli tedavi yöntemi bulunmasına rağmen bunların etkileri tartışmalıdır. Egzersiz, diyet, çeşitli kremler ve losyonlar, masaj, bitkisel içerikli tabletler, ultrason ve endermoloji denilen masaj cihazı ile değişik oranlarda başarılı sonuçlar alınmasına rağmen, bu yöntemlerden hiçbiri sorunu ortadan kaldırmaya yönelik olmayıp sonuçları geçicidir."

Sonuçların kalıcı olması için cerrahi tedaviye ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Gürünlüoğlu, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde uygun vakalarda selülit tedavisi amacıyla liposuction (yağ çekme) yönteminden yararlanıldığını ifade ediyor. Liposuction, vücudun farklı bölgelerinde biriken ve istenmeyen yağ dokularının, bunlara bağlı gelişen şekil bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem. Liposuction yönteminde "selülit" tedavisinde nasıl yararlanıldığı hakkında bilgi veren Dr. Raffi Gürünlüoğlu, "Yüksek negatif basınçlı cihaz yerine, büyük enjektörler ve bunların ucuna takılan ince kanüller yardımıyla yüzeyel bir liposuction uyguluyoruz” diyor.


Hastanın Beklentileri


Acıbadem Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde uyguladıkları selülit tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Gürünlüoğlu, yapılanları şöyle özetliyor: Yüz yüze görüşme sonucunda hastanın beklentileri ve ihtiyaçları belirleniyor. Hastanın tercihine ve uygulamanın yapılacağı bölge ya da bölgelerin genişliğine bağlı olarak lokal anestezi veya genel anestezi ile hasta ameliyata hazırlanıyor. Ciltte 2-3 milimetrelik mini kesiler yapıldıktan sonra ucu keskin bir alet ile selülite neden olan bağ dokuları, çöküntüler giderilecek şekilde ciltten ayrılıyor.


Mini kesiler kullanılarak küçük çaplı liposuction kanülü ve buna eklenen büyük enjektörler ile, manuel olarak ve minimal basınç altında yüzeysel planda liposuction yapılıyor. Böylece ciltte çıkıntılara neden olan bölgelerden yağların kontrollü olarak emilmesi sağlanıyor. Eğer ciltteki çukurlar çok derin ise yüzeyel planda yapılan liposuction ile alınan yağ dokuları bu derin çukurlara enjekte edilerek gerektiğinde ciltteki düzensizliklerin giderilmesi için kullanılıyor. Bu yöntem, yağlarla şekil verme anlamına gelen liposculpture olarak biliniyor. Bazı hastalar aynı zamanda derin plan liposuction adayı olduklarından derin plan liposuction da eklenebiliyor. Bu durumda vücutta incelme ve kontur düzeltilmesi sağlandığı gibi, ciltte de mümkün olan en pürüzsüz seviyeye ulaşılmış oluyor. Uygulama sonrası cilt altı yağ dokularının manuel olarak şekillendirilmesi de düzgün bir cilt yüzeyi elde edilmesine katkıda bulunuyor. Uygulama sonrasında ciltte hafif morluklar ve şişme oluşabiliyor. Bu durum 1-2 hafta içerisinde geçiyor.


Hastaların, uygulamadan sonraki ilk 2 hafta devamlı, sonraki iki hafta ise sadece gün içinde liposuction korsesi takmaları gerekiyor. Korse, ödemin oluşmaması veya en aza indirgenmesi, ciltteki düzensizliklerin giderilmesi ve cildin özellikle derin plan liposuction yapılan hastalarda zeminine düzgün bir şekilde adapte olması amacıyla kullanılıyor.


Liposuction kalıcı sonuç veriyor


Selülit tedavisinde “yüzeyel liposuction”, “bağ dokusu ayıracı ile bağ dokusunun ayrılması” ve “liposculpture” tekniklerinin bir arada kullanılması ile uygun hastalarda başarılı ve kalıcı sonuçlar elde ediliyor. Dr. Raffi Gürünlüoğlu, kalıcılık özelliği nedeniyle bu yöntemlerin ilk sırada akla geldiğini belirterek şöyle konuşuyor: “Tüm organlarımızın ve cildimizin sağlığı açısından sürekli ve düzenli egzersiz yaparak, dengeli beslenme ile vücudun desteklenmesi, sonuçların kalıcı olmasını sağlıyor.”


Selülit olmaması için

Uzmanlar yağlı, tuzlu ve tatlı yiyeceklerin yanı sıra, katkı maddesi içiren gıdalardan da uzak durulmasını öneriyor.
Düzenli olarak spor yapmaya özen gösterin. Tempolu bir yürüyüş, hem yağların yakılmasını sağlıyor hem de selülitten koruyor.
Su jimnastiği de oldukça faydalı olduğu için, bu sporu yapmaya fırsat yaratın.
Vücudunuzun ihtiyacına göre bol su içmeyi ihmal etmeyin. Her vücudun su ihtiyacının farklı olduğunu da unutmayın.
Masaj yağlarıyla ev tipi masaj aletlerini kullanarak 10-15 dakika olası bölgelere masaj yapın. Kendi başımıza uygulayacağımız en ideal yöntemdir.


BUNLARDAN UZAK DURUN!

Çikolata
Kolalı içecekler
Neskafe
Renkli ve mayalı içecekler
Salam, sucuk, sosis
Ketçap, mayonez
Hazır çorbalar, poşet çaylar
Gofret ve boyalı şekerler
Plastik bardakla içilen sıcak içecekler
Katkı maddesi (koruyucu madde) içeren tüm gıdalar
Bu yanlışları yapmayın!

Bir uzmana danışmadan ağır egzersizlere başlamayın
Kısa bir sürede dümdüz bir karın beklemeyin. Başarının uzun vadede sağlanacağını unutmayın.
Mucize aletlere aldanmayın. Bu aletlerle pasif egzersiz yerine kendiniz aktif egzersizleri tercih edin.

Zorlu bir program uygulamayın. Yoğun egzersizlerin faydadan çok zarar verdiğini unutmayın.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Selülitlere Liposuction

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Selülitlere Liposuction