Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Acıkmadan sofraya oturmayın « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Acıkmadan sofraya oturmayın Sıkıntı, stres ve öfke gibi hisler sizi doğruca buzdolabına mı yönlendiriyor? Hislerinizi kontrol altına almayı öğrenin ve kilolara veda edin.

Dışarıda alışverişle, banka ödemeleriyle geçen yorucu ve zor bir günün sonunda eve geldiğinizde can sıkıntısından kurtulmak için kendinizi buzdolabının önüne attığınız oluyor mu? Çoğu kadın üzüntüsünü unutmak, yorgunluğunu atmak, mutsuzluktan ve sıkıntıdan kurtulmak ve kendini daha iyi hissetmek için öyle yapıyor. Özellikle kadınlarda yaygın olan bu alışkanlığın 'beslenme bozukluğu' başlangıcı olduğunu bilmelisiniz.

Endişeli kişilik
Kendinizi mutsuz hissettiğiniz anda ağzınıza hemen bir parça çikolata ya da bir iki bisküvi atıyorsanız, bilmeniz gereken önemli noktalar var. Aslında çok da bilinçlice yapmadığınız bu hareket, beyinden gelen sinyaller doğrultusunda gerçekleşir. Karbonhidratlar, mutluluk hormonu diye de bilinen serotonin hormonunu harekete geçirirler. Dolayısıyla bir parça çikolata ya da bisküvi aldığınızda vücudunuzdaki serotonin hormonu etkisini gösterir ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ancak doğru olanı, stresle savaşmak ve endişelerinizden arınmak için farklı bir yol bulmaktır. Gerekirse bir uzman yardımı almaktan çekinmeyin ve öncelikle sizi endişelendiren sebepleri ortadan kaldırmaya çalışın.



Adet dönemi
Adet dönemindeki kadınlarda progesteron hormonlarındaki artış ve östrojen hormonlarındaki düşüşün etkisiyle halsizlik, şişkinlik ve yorgunluk gibi çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu dönemde vücutta karbonhidratlı ve şekerli besinleri tüketme ihtiyacı artar. Fiziksel açıdan oldukça normal olan bu durumu sorunsuz atlatabilmek için tüketilen besinlerin çeşidine ve miktarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde, fazla kilolara davetiye çıkarmış olursunuz.

Sinirli yapı
Kadınlar arasında hayli yaygın bir davranış da sinirli olduklarında aşırı yemek yeme eğilimi göstermeleridir. Hemen yemeğe saldırmaktansa öfkeyi bastırmanın en iyi yolu, öfkeyle açığa çıkan enerjiyi spora yöneltmektir. Spor yapmak cazip gelmiyorsa, derdinizi anlatıp rahatlamak için en yakın arkadaşınızı arayın ya da kendinize bir bardak bitki çayı hazırlayın. Küveti bitki özleriyle ve çeşitli esanslarla doldurup ılık bir banyo yapmak da sinirlerinize iyi gelecektir.

Dengesiz beslenme
Kısa sürede çok kilo kaybetmeyi vaad eden rejimleri uyguluyorsanız, sağlığınızın tehlikede olduğunu bilmelisiniz. Kilo kaybederken vücuda gereken vitamin ve minerallerin yeterince alınamaması halinde, vücut dayanıklılığını kaybeder ve güçsüz düşer. Ayrıca bu tür rejimlerde, sürekli yediklerinizi düşünmeniz sizi mutsuz eder. Sonra da farkında olmadan Tekrar yemeklere yönelir, yine fazla kilo sorunuyla karşılaşırsınız.

Evde tek başına
Çocuklar okulda, eşiniz işte, siz de evde yalnızsınız. Evi temizlediniz, akşam yemeğinizi de yaptınız. Yorgunluğunuzu ve can sıkıntısını gidermek için televizyonun karşısına oturup biraz atıştırmayı düşünüyorsanız, aman dikkat! Önce biraz ekmek peynirle başlarsınız, salam ve mayonez de eklenir, biraz bisküvi ve tabii çikolata! Sonra da kilolarınızdan şikayet etmeye başlarsınız. Dengesiz beslenmenin getirdiği kiloları önlemek için can sıkıntınızı giderecek bir uğraş edinmelisiniz. Bir havuç ya da bir salatalık gibi düşük kalorili besinler sizi biraz oyalayabilir.

Aşırı aktivite
Bütün gün spor salonundan çıkmıyorsunuz. Ardından da gelsin kekler, gitsin çikolatalar... Unutmayın, harcadığınız enerjiyi bu şekilde kazanamazsınız. Uzmanlar, bunun bir savunma mekanizması olduğunu belirtiyorlar. "Bütün gün spor yapıyorum, enerji harcıyorum bu yüzden yiyorum" diye düşünüyorsanız, bundan vazgeçin. Çünkü bu, sadece kendinizi kandırmaktan başka bir işe yaramaz. Spor yaparken kaybettiğiniz enerjinizi bir meyve, biraz yoğurt ya da salata ile dengeleyebilirsiniz. Bu arada bol bol su içmeyi de unutmayın!



  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Acıkmadan sofraya oturmayın

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Acıkmadan sofraya oturmayın