Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Doğru Diyetin Sırrı « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Doğru Diyetin Sırrı Kilo vermek istedikçe, kilolara kilo katıyoruz. Yine de diyet yapmaktan vazgeçmiyoruz. Oysa zayıflamanın tek yolu bugüne kadar yaptığımız yanlışların farkına varmak, o kadar!

Aşk acısıyla yanıp tutuşurken ağzımıza bir lokma bile girmezken, diyete girdiğimiz ilk andan itibaren yiyecekler gözümüzün önünde uçuşuyor. Diyet kelimesi sanki yemekle eşdeğer. Yedikçe yiyoruz, zayıflayayım derken kilolarımıza kilo katıyoruz. Bu durumda en iyisi diyetlerden vazgeçmek. Peki, ne yapmalı? Öncelikle bugüne dek yaptığımız hataların listesini çıkarmalıyız. Sonra da hayatımızdaki beslenme kavramına yeni bir boyut getirmeliyiz.

Yanlış: Kilo vermek için kalori bombalarından vazgeçmeli.

Hayatımızda pizza ya da çikolata olmaksızın kilo vermek mümkün değil. Tüm ciddi araştırmalar yemek yemek insana keyif vermediği sürece insanların kilo veremediğini ortaya koyuyor. Dikkat edilmesi gereken öğün tabaklarının az yağlı, vitamin, protein ve mineral içerikli olması.



Yanlış: En iyisi mümkün olduğunca az yemek.

Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacağından daha az yersek, metabolizma yavaşlıyor. Vücut normal beslenme konumuna geçtiği andan itibaren daha hızlı kilo almaya başlıyoruz. Çünkü vücudumuz az enerjiyle yaşamayı öğrenmiştir ve gelecek açlık tehlikesi karşısında hemen önlemini alır.

Yanlış: Düşük kalorili yiyecekler kilo vermede yardımcıdır.

90’ların başında, global şişmanlığın suçlusunun şeker olduğu ilan edildiğinden bu yana besin üreticileri düşük kalorili yiyeceklerin zayıf kalmak için yeterli olduğu konusunda konuşup duruyorlar. Ancak sorun; yağsız birçok besin maddesinin hiç tadının olmamasından dolayı aynı zamanda şişmanlatan şekeri yiyeceklerimize lezzet katıcı olarak ilave ediyoruz. Bu durumda, yağsız yiyecekler bir süre sonra birer kalori bombasına dönüşüyor.
Yanlış: Vejetaryenler zayıf insanlardır.

Çizgiyi aştığımız sürece yediğimiz her besin maddesinden kilo alırız. Vejetaryenler de hayatlarını zayıf insanlar olarak geçirmezler. Etsiz öğünler de, omlet, peynir, hamur, kuruyemiş gibi gerçekten kilo yapan besinlerden oluşabilir.

Yanlış: Zeytinyağı yerine margarin kullanmak şişmanlatıyor.

100 gram margarinde 750 kalori, aynı miktarda zeytinyağında 900 kalori bulunuyor. Zeytinyağı için söylenen sadece daha sağlıklı olduğudur.

Yanlış :Kilo vermenin en kolay yöntemi bir öğünü atlamaktır.

Eğer öğle yemeğinden vazgeçerseniz akşamüstü çekici bir çikolata parçasının ağına düşmekten kendinizi alamazsınız. Her insan günlük aktivitelerini sürdürebilmek için bir enerjiye gereksinim duyar. Eğer bu enerjiden mahrum kalırsa vücut kısa ya da uzun vadede gerekli enerjiyi bulmak için açlık krizlerine girer.

Yanlış: Vücut geceleri gündüzden daha az kalori yakar. Bu yüzden akşamları yememek gerekir.

Vücut fazla kalorileri sabah sekizde nasıl depoluyorsa akşam sekizde de aynı şekilde depolar. Kilo vermek isteyenler için öğün atlamak psikolojik bir baskı bile yaratabilir.

Yanlış: Sigara zayıflatır.

Birçok kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kilo aldığı doğrudur. Bu, dudak alışkanlığı dolayısıyla sürekli ağızlarında bir şeyler bulundurmak istemelerinden kaynaklanmaktadır. Oysa sigara içenlerin tümü zayıf değildir.

Diyetin beş önemli kuralı

1- Porsiyon kontrolü: Günümüzde porsiyonlar eskisinden daha büyük. Sizin için önemli olan aldığınız besin değeri.

2- Değişim: Eğer sürekli aynı şeyleri yerseniz daha yavaş doyarsınız. Kuru gıdalar da tatlıdır, et de güç verir.

3- Hisler: Birçok diyeti art arda deneyen kadınlar, vücutlarının gönderdiği sinyalleri anlayamaz.

4- Deney diyetler: Bizi açlığa mahkum eden diyetler kesin sonuçtan uzaklaşmamıza neden olur. Aç kalmak vücutta yoyo etkisine ve açlık krizlerine neden olur.

5- Keyif: Eğer yemek yemekten keyif almıyorsanız, kısa ya da uzun vadede verdiğiniz tüm kiloları geri alacağınızı garanti ediyoruz.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Doğru Diyetin Sırrı

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Doğru Diyetin Sırrı