Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Yeni yıl reçetesi « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Yeni yıl reçetesi 2012 Yılı; sevginin ve sevgilinin, barışın ve barışseverin, gülenin ve güldürenin, dostluğun ve dostun, kardeşliğin ve kardeşin tek bir yürek, tek bir ses olacağı gelecek günlerimizin yoluna ışık olsun. Olsun ki karanlıklar dağılsın, yürekler aydınlansın. Akıl ve bilgi ile aydınlandığımız, ve paylaştıklarımız ile paylaşmadıklarımız arasındaki farkı kapattığımız gibi. Sağlıklı yaşam adına ölçülü davranışlarımızın bizi olgunlaştırdığı gibi
Sağlıklı beslenme çocuk, hatta bebek yaşta başlar. Bu konuda hassas ve örnek davranışlar, şüphesiz biz yetişkinlerden beklenir. İşte bu nedenle öylesine örnek olalım ki çocuklarımızla birlikte kendimizi de abur cubur yeme alışkanlığından kurtaralım.

Bir elde çerez öbür elde meşrubat ile ruhumuzu ve bedenimizi televizyon ekranlarına teslim etmeyelim. Bu yıl; sululuğu yarışma, soytarılığı komiklik, cıvıklığı sanat, lümpenliği yiğitlik, bencilliği yarış diye yutturmaya çalışanlara gülüp de geçmenin tam zamanı.



Göz, kulak, yürek bağlamında beden, akıl bağlamında ruh sağlığımızı tehdit eden bu tür seviyesizliklerden arınmak için; kendimizi kitap okumanın hazzına ve spor yapmanın coşkusuna verelim. Böylece ruhumuzu taciz eden kirliliklerden bir şekilde kurtulmuş oluruz.

Unutmayalım ki varlığımız bilincimizden değil, tam tersine bilincimiz varlığımız tarafından şekillenir. Ne isek o'yuz. Ne oluyorsa bastığımız yerde oluyor.

Ailenizde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp- damar hastalığı, böbrek hastalığı var ise 25 yaşından itibaren periyodik kontrole tabii olun. Bu periyotların süresi, sizi izleyen "Aile Doktoru" ya da "İç Hastalıkları Uzmanı" tarafından tayin edilecektir. Düzenli ve disiplinli aralıklarla takip edilirseniz adınıza hazırlanmış titiz bir sağlık dosyasına sahip olacaksınız. Bu sağlık dosyanızın size getirisi son derece olumlu olacaktır.

Soya çekimsel hastalıklar yok ise periyodik bakıma girme yaşınız 30 olarak kabul edilmelidir.

ELİNE, DİLİNE, BELİNE
Kimsenin cinsel yaşamına burun sokmak değildir amacım. Ama birden çok partner ile yaşanan ya da kaçamaklarla renklenen(!) bir seks hayatı; korku, panik ile yoğunlaşan kalp-damar hastalıklarının yanı sıra bulaşıcı hastalıklara da yol açarak uçuk renkli bedeller ödetir. "Karda yürüyüp de iz bırakmam", "Bu işlerin en kurnazı benim" diyene bile öyle.

Ele, dile olduğu kadar bele de hakim olacağınız bir yıl olmalı bu yıl. Pek çok hastalık ve hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlar, cinsel performansı olumsuz etkileyebilir. Yani isteksizlik ve başarısızlığa neden olabilir. Anlayış, bu sorunun da çözümü için altın anahtardır. Bunu eşinizden asla esirgemeyin ve sorunun devamı halinde çözüm için doktorunuza başvurun.

ASPİRİN GÖZ AĞRIMIZ
Aspirin bizim ilk göz ağrımız. Eğer doktorunuz tarafından bir sakınca görülmediyse her gün 80-100 mg arasında aspirin almak faydalıdır. Aspirin'in bu faydası kalp- damar hastalıkları ve hipertansiyonda en üst düzeydedir.
Günde üç öğün beslenin. En yüklü beslenmeyi sabah kahvaltısında, en hafifini ise akşam yapın. Bunun aksi beslenip "Ne yapsam kilo vermiyorum" diyenlerBir de bu söylediğimi deneyin, bakın neler olacak?

Ara öğünlerde ölçülü miktarlarda meyve tüketin. Günde 2-2.5 litre arası su tüketin. Lokmalarını küçük parçalar halinde ağzınıza atın. Uzun bir süre çiğnedikten sonra yutun.

İşte! Yeme/içme disiplini bu kadar sade ve basittir. Usulüne uygun davranılırsa kilo birikimlerinden kurtulmak da o kadar olasıdır.
Günde 1-2 kadehten fazla alkol tüketmeyin. Fazlası zarar olduğu kadar gereksiz kaloridir. Fazla alkol, kelimenin tam anlamıyla yüktür. Kıssadan hisse: Alkol için ama yüklemeyin!

Pardon sigara mı?
Sigara içene de içtirene de hoşgörülü davranmayın. Hele bir de evde hasta var ya da çocuklar yaşıyor ise bunun af edilecek bir yanı yoktur! Göstereceğiniz tepki insanlık için son derece çağdaş, akıl yüklü ve saygıdeğer olacaktır. Sizin bu tepkiniz ve mücadeleniz, her çağdaş insandan destek bulacaktır, alkış alacaktır. Tıpkı çevre konusunda gösterdiğiniz duyarlılık gibi.

Aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda spor yapılmaz. Elbette tok karına da spor yapılmaz. Hiç spor yapmayan birinin ağır sporlara başlamasını tasvip etmiyoruz. İlk kez başlayacaklar için yürüyüş, en ideal olanıdır. Tenis, yürüme bandı, bisiklet, aktif ve pasif egzersizler önerilerimiz doğrultusunda yapılmalıdır.

Bugün için hamburger türü gıdalar ve fastfood beslenmenin zararını kim yadsıyabilir ki? Yalnız kendimizi değil, dostlarımızı ve özellikle çocuklarımızı bu tür yanlış beslenme alışkanlıklardan korumalıyız. Bırakınız kolesterol yükseltmesini, bugün hamburger' de kullanılan iç yağının nikotine benzer bağımlılık yaptığını bile düşünmekteyiz.

Sinirlerine hakim ol!
Stresten uzak kalın. Kendinizle barış içinde olun. Kendinizle barışık olun ki çevrenizle de uyum içinde yaşayabilesiniz. Herkesi, kendinizi sevdiğiniz kadar sevin. Karşılık beklemeden sileceğiniz gözyaşları ile bu yıl, paylaşım ve iyilik yılınız olsun. Karşılıksız sevgi ve paylaşımın artısı; rahat, huzurlu ve dingin bir ruh halidir ki bunun adı stresten arınmaktır. Tüm gayretlerinize rağmen stresi aşamıyorsanız bir Psikiyatri Uzmanından destek alın.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Yeni yıl reçetesi

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Yeni yıl reçetesi