Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Etlerinizi sağlıklı koşullarda saklayın « Geri

eposta E-posta 22.12.2009'de eklendi.
Etlerinizi sağlıklı koşullarda saklayın Kurban etlerini saklarken, pişirirken ve tüketirken bazı sağlık kurallarına uymak gerekiyor. Bayramda sindirim sorunları yaşamak ve hastalanmak istemiyorsanız bu önerilere kulak tıkamayın
YanlIŞ uygulanan pişirme ve saklama yöntemleri sonucunda etlerde protein, vitamin ve mineral kayıpları oluşmaktadır. Buna göre şunlara dikkat etmek gerekir.

1- Etlerin yağda kavrulması ve kızartılması besin öğesi kayıplarının artmasına, fazla miktarda yağ tüketilmesine yol açar. Etlerin buğulama, ızgara, haşlama şeklinde pişirilip, tüketilmesi sağlık açısından daha yararlıdır.

2- Taze kesilen etlerin hemen tüketilmemesi gerekir. Taze kesilmiş etin sindirimi çok zordur, hazımsızlık yapabilir ve sert olmasından dolayı pişirilmesi zordur. Dolayısıyla buzdolabında 1-2 gün bekletilmiş etin tüketilmesi önerilmektedir.

3- Doğru saklama yöntemlerinin kullanılması ile besin öğelerinin kayıpları hem en aza indirilmiş olur, hem de mikroorganizmaların çoğalması engellenmiş olur. Etler buzdolabında 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir.



4- -Yağları ayrılmış dahi olsa kırmızı etin içerdiği yağ miktarının yüksek olduğunu unutmayın.

5- Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız, birbirlerine yapışmalarını önlersiniz. Böylece her seferinde gerekli olduğu kadar parçayı alır, gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.

6- Etleri buzdolabında çözdürüyorsanız, mutlaka büyük bir kabın içine koyun. Böylece çözülürken bıraktığı suların, başka yiyeceklerin üzerine damlamasını önlersiniz.

7- Eti çözüldükten sonra hemen kullanın. Çözüldükten sonra sakın tekrar dondurmayın. Gıda zehirlenmesi riskini artırırsınız.

8- Çiğ etlerle mutfakta çalıştıktan sonra mutlaka ellerinizi ve kullandığınız malzemeleri iyice yıkayın.

9- Etin çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, doğru değildir.

10- Kırmızı etlerin yağ miktarı fazla olduğundan pişirme sırasında yağ kullanılmasına gerek yoktur. Yağda kızartılmış ve kavrulmuş etlerin sindirimi güçtür, yağ içerikleri daha yüksek olduğundan daha çok enerji içerirler, ayrıca yüksek ısı nedeniyle pişirme sırasında sağlığı bozucu öğeler oluşabilmektedir.

ETİ SALATA İLE BİRLİKTE TÜKETİN
Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya salatayla tüketilmesi, besin çeşitliliği sayesinde dengeli beslenme sağlar. Ayrıca domates, maydonoz, limon, biber vb. sebzeler C vitamini içerdiği için ette bulunan demirin emilimini artırır. Ayrıca sebze ve salatayla tüketim, posa alımını artırarak, tokluk hissini sağlar ve bağırsak faaliyetlerinin sağlığı için çok yararlıdır.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Etlerinizi sağlıklı koşullarda saklayın

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Etlerinizi sağlıklı koşullarda saklayın