Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Yaza incecik girmek sizin elinizde « Geri

eposta E-posta 19.04.2010'de eklendi.
Yaza incecik girmek sizin elinizde Yaz tatilinde bikini giymek sizin için artık yalnızca hayal değil! Çünkü ünlülerin
doktoru Murat Topoğlu'yla, harika bir vücuda sahip olmanızı garantileyecek incelme programı hazırladık

GECİKMİŞ olmak hiç başlamamaktan iyidir. Tatile çıkmanıza haftalar kalmışken bile incelip sıkılaşarak vücudunuzu forma sokabilirsiniz. Nasıl mı?

Dr. Murat Topoğlu'nun hazırladığı 4 haftalık, tamı tamına 7 kilo verdiren diyetle! Diyet listesine bağlı kalmak sizin için zor geliyorsa, iştahınızı kontrol edemiyorsanız, akupuntur yönteminden yardım alabilirsiniz. Ya da istediğiniz inceliğe kavuşmuşken bir de şu inatçı selülitlerimden kurtulmak istiyorum diyorsanız, yazı dizimizi takip edin. Çünkü hızla incelmenizi sağlayacak diyet listelerinin yanı sıra bir de bölgesel fazlalıklarınızdan kurtaracak, selülitlerinizi yok edecek ya da iştahınızı azaltacak önerilerimiz olacak. Bu yazı dizisini kesip saklayın ve 4 hafta tekrar ederek en az 7 kilo verin.



Mucize iğneler
Hiç kuşkusuz akupunktur deyince akla ilk gelen isimlerden biri Doktor Murat Topoğlu oluyor. Kendisine bu yöntemin nasıl etki ettiğini sorduk. Bakın neler anlattı...

* Genel olarak, çelik, gümüş veya altından yapılmış özel akupunktur iğnelerinin belli akupunktur noktalarına batırılması ile yapılan tedaviye, akupunktur tedavisi denir.

* Akupunkturu telefon tuşlarına benzetebiliriz, nasıl ki belli numaraları tuşladığımızda, belli kişiler karşımıza çıkıyorsa, akupunktur iğneleri de belli noktalara uygulama yapıldığında, o noktalardan beyne uyarı gider. Bu uyarılar sonunda beyin ve uygulana bölgeden salınan bir takım salgılar da gerekli tedavinin oluşmasını sağlar.

TEDAVİ SÜRECİ
Öncelikle hasta akupunkturist doktor tarafından iyice muayene edildikten sonra (gerekli laboratuar ve radyolojik tahlillerden sonra) tanı konur. Hasta muayene masasına hastalığın yeri ve hastanın durumuna göre yüz üstü veya sırtüstü uzandırılır. Hasta dilerse oturarak da bu tedaviyi alabilir. Akupunktur iğneleri hemen hemen kıl inceliğinde ve aynı zamanda çok sivridir. Bu nedenle akupunkturist tarafından çok özel bir yöntemle hiç acı duymadan, cilt altı veya kas içine batırılarak uygulanabilir. Bu noktalar bazen 20-30 saniye uyarılıp çıkarılabilir. Çoğunlukla akupunktur iğneleri uygulandıktan sonra hasta genellikle sakin bir kabin veya odada 15 ile 45 dakika yatarak tedavi edilir.

ÖNEMLİ NOT:
Aşağıda yer alan diyet listesini kesip saklayın. Yazı dizisinde yer vermeye devam edeceğimiz 7 günlük diyet listesini 4 hafta boyunca tekrar edin. Dördüncü haftanın sonunda tartınız 7 kilo eksik gösterecek.

AKUPUNKTURUN ETKİLERİ
1- İştah ve acıkmayı azaltır: Özellikle diyet yapan insanların en büyük sıkıntısı diyet sırasında açlıklarını ve iştahlarını engelleyememesidir. Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesinde noradrenalin ve adrenalin seviyesini düşürüp serotonin (mutluluk sağlayan bir maddedir) seviyesini artırır. Bu sayede iştahsız ve hep tok hissedilir.

2- Midede ekşime ve yanmayı önler: Özellikle mide yanma ve kazınmaları olan kişilerde diyet yapmak azap verici olabilir. Fakat akupunktur mide ve bağırsaklara giden sinirlerin uçlarını uyardığı için mide asidini azaltır. Dolayısıyla mide diyete bağlı boş olsa bile asit fazlalığı olmaz. Dolayısıyla kişi diyetini çok rahat bir şekilde yapar.

3- Halsizlik ve bitkinliği önler: Akupunkturun enerji verici özelliği vardır. Dolayısıyla halsiz kalınmaz. Aslında şişmanlık insanları halsiz ve bitkin yapar.

4- Stresi azaltır: Akupunktur iğneleri vücuda ve kulağa uygulanınca beta endorfin adını verdiğimiz bir madde salgılanır. Bu da stresi azaltır kişiyi sakinleştirir. Uykuyu düzene sokar.

5-Metabolizmayı düzenler: Akupunkturla beraber kişinin cinsiyetine, yaşına ve hastalığına uygun tarz diyetler verilir. Her hafta bu diyetler değiştirilir.

Bu faktörlerin hepsi bir araya gelince kilo vermek daha da kolaylaşır. Kişiyi kilo vermeye hazırlar. Buna göre haftada 1 veya 2 kez yapılan akupunktur tedavisi ile 6-8 hafta sonunda 8-10 kg. verilir.

Aklınızda bulunsun:
Günde en az 10-15 su bardağı su için. Ayrıca yarım litre maden suyu içmek de diyetinize katkıda bulunur. (Yüksek tansiyonunuz ya da böbrek hastalığınız varsa maden suyu içmeyin.)

DİYET LİSTESİ
1. GÜN
SABAH:
* 1 dilim kepekli, tam tahıllı veya yulaf ekmeği
* 2 dilim yarım yağlı beyaz veya kaşar peynir
(60-80 gr)
* 3 tatlı kaşığı light reçel
* 1 adet domates ve salatalık
* Günde bir bardak az yağlı süt

ÖĞLEN VE AKŞAM:
Karışık salata
Domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, çiğ ıspanak ve karnabahar salatası.
Not: Salataya limon, nar ekşisi, sirke konabilir.

Yağ ve mısır konulmamalı.
Yoğurt
Yoğurdun light olması şart değil. Doyuncaya kadar limitsiz yoğurt yiyebilirsiniz.
Günde 3 porsiyon meyve (elma, armut, muz, ayva, kivi, çilek, kavun, karpuz vs.)

Not: 1 porsiyon 1 greyfurt büyüklüğündedir.

Dr. Murat TOPOĞLU
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Yaza incecik girmek sizin elinizde

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Yaza incecik girmek sizin elinizde