Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Nefis yemek tarifleri Afiyetle.com da « Geri

eposta E-posta 23.08.2011'de eklendi.
Nefis yemek tarifleri Afiyetle.com da Boşnak böreği

Malzemeler
1 kg. patates
4 yumurta
200 gr. Kıyma
5 adet yufka
Tuz
Karabiber
1 bardak su
½ bardak sıvıyağ

Yapılışı
Patatesleri haşlayıprendeleyin.Kıymayı 1 çorba kaşığı yağ ile hafif rengi değişene kadar kavurun.Patatesleride ilave edip tuz ve karabiberi serpin.

Yumurtaları kırıp çırpın.İçine bir bardak su ve yarım su bardağı yağı ilave edip tekrar çırpın.

1 adet yufka içine beşte bir harçtan koyup uzunca rulo yapıp gül şeklini verin.Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp ilk yufkanın etrafına dolayın.Yumurtalı karışımı böreklerin üzerine gezdirin.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Ayşe fasülye bastı

Malzemeler
1 kg taze fasülye
1-2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
400 gr. Kemiksiz kuzu eti
2-3 adet domates
Tuz ve karabiber
4-5 adet sivri biber


¼ demet maydanoz
2 çorba kaşığı salça

Tereyağını tencerede eritin.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun ve kavurun.Yemeklik doğranmış soğan ve iki parçaya bölünmüş taze fasülyeleride ileve edip kavurun.Bir kaç dakika sonra ılık su da ekleyip tuzunu ilave edin.Pişmesine yakın yemeklik doğranmış domatesleri dilimlenmiş sivribiberleri karabiber ve ılık suda ezilmiş salçayı ekleyin.Kapağını kapatığ altını kısın.Pişince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edin.

Elbasan tava
Yarım kilo kemiksiz kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Kuzu etini biftek irliğinde kesip yağı bir tavada kızdırın.Etleri arkalı önlü kızartın.Renkleri değiştiğinde kıyılmış soğanı ilave edin.Kavurun ve ılık su ile kapağını kapatığ bir süre pişirin.
Bir fırın kabına dizin.Başka bir tencerede un ve yoğurdu karıştırın.Etlerden çıkan kemiklerle et suyu hazırlayın.Bu suyu un ve yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın.Ağır ateşte 10 dakika kaynatmadan pişirin.Yumurta sarılarını bir tabakta çırpın.Azar azar yoğurtlu karışıma ilave edin.Sosu alıp etlerin üzerine dökün.Fırına sürüp üzeri kızarıncaya kadar bekletin.Servis yapın.

Trakya ciğer sarması
1 kg. kuzu ciğeri
Yarım kilo gömlek yağı
2 adet soğan
1 avuç pirinç
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

Pirinç ince kıyılmış soğan ve biberi karıştırın.İçine tuz baharatlar salça domates kıyılmış maydanoz ilave edin.Kuzu ciğerleri sarma yaprağı biçiminde açın.İçlerine dolma harcı doldurun.Gömlek yağı ile sarıp bir tencereye dizin.Üzerine salça baharatlar ve tuz karıştırın.Ilık suyla açıp tencereye dökün.Tereyağını ilave edin.Orta haharetli ateşte harç yumuşayana dek pişirin.

Kayısı marmelatlı tart
250 gr. Margarin
3 adet yumurta
1 bardak şeker
4.5 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kayısı marmelatı

Margarini küp küp doğrayın.Un ve kabartma tozu ile karıştırın.Margarin şeker ve yumurtaları ekleyin.Çabuk çabuk karıştırarak hamur haline getirin.Hazırladğınız hamurun dörte birini ayırın.Geri kalanını yuvarlak ve geniş bir fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın.Üzerine kayısı marmelatı sürün.Daha önceden ayırmış olduğunuz hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şerit haline getirin.Marmelatın üzerine bu şekilde kafesler yapın.180 derecelik fırına sürerek hamurun üzeri pembeleşene dek pişirin.

Üzümlü kek
Yarım kilo un
2 bardak toz şeker
1 bardak üzüm suyu
125 gr. Margarin
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 bardak üzüm

Fırını 200 derecede ısıtın.Şeker ve yumurtayı çırpın.Kabın içine yağı ve üzüm suyunu ekleyin.Kabartma tozu un ve tarçını karıştırın.Yağlı kek kalıbınıza dökün.Keki fırına koyduktan 10 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürün.10 dakika sonrada kalan üzümün yarısını hamurun içine dökün.Elinizle bastırıp kekin içine itin.Keki bir süre pişmeye bırakın.

Kek kabardğığındada kalan üzümleri döküp elinizle içine itin.Bir buçuk saat sonra pişip pişmediğini kontrol edin.Pişince ters çevirip dilimleyip servis edin.

Kapalı çıtır tart
400 grm. Un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
200 gr. Margarin
Sek beyaz şarap
1 tatlı kaşığı vanilya
Kayısı marmelatı
Şker
2 golden elma
8 adet kakaolu bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Unu vanilya ve bir çimdik tuzu kabartma tozunu karıştırın.Küp küp kestiğiniz margarini üstüne serpiştrin.2 yumurta sarısı toz şeker ve iki yumurta kabuğu dolusu sek beyaz şarapla birlikte yoğurup hamur haline getirin.

20 dakika dinlendirin.Bu sürenin sonuda iki parçaya bölün.Hamurun ilk yarısını 30 cm. çapında açın.Bir tart kalıbına yerleştirin.Taşan kenarları kalıptan sarkıtın.Hamurun üzerine kayısı marmelatı serpiştirin.5 adet kakaolu bisküviyi ufalayın.Marmelatın üstüne serpiştirin.Soyulup dilimlenmiş elmaları üstüne dizin.Suyo konup yumuşatılmış üzümü ve dolmalık fıstığı serpiştirin.

Kalan bisküvileride ufalayıp kakao ve limon kabuğu ile karıştırıp serpin.Üzerine ikinci hamuru açıp yayın.Kenarlarını kıvırın.Artan hamurlar varsa şekiller vererek süs yapın.180 derecede üstü kızarana dek pişirin.

Peynirli bisküvi
200 gr. Un
1 tutam kabartma tozu
50 gr. Badem
300 gr. Rocotta peyniri
70 gr. Margarin
1 limon
Toz şeker ve tuz
Un ve kabartma tozunu karıştırın.Dövülmüş bademi serpip tekrar karıştırın.Ortasına peyniri koyun.Bir çimdik tuz ve oda sıcaklığında bırakılmış yumuşatılmış yağı ekleyin.Limonu iyice yıkayın.

Rendenin iç tarafıyla rendeleyin.1 tatlı kaşığı kadarını peynir üzerine rendeleyin.Hamuru güzelce yoğurun.Merdane ile açıp üçe katlayın.Sonra tekrar açın.Bu işlemi 3-4 kez tekrar edin.Sonra üstünü yağlı kağıt ile örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.

Sonra yarım santim kalınlığında açın.Bisküvi kalıpları ile kesip şekiller verin.Faırın tepsisine dizip 190 derecede sıcak fırında 15 dakika pişirin.Çıkartıp pudra şekeri serpip servis edin.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Nefis yemek tarifleri Afiyetle.com da

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Nefis yemek tarifleri Afiyetle.com da