Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Sonsuz gençliğin sırrı kendi hücreniz « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Sonsuz gençliğin sırrı kendi hücreniz Kulak arkasından alınan ufak bir deri parçası, laboratuvarda çoğaltılarak yılların izleri kırışıklıklar yok ediliyor. Dünyadaki son trend 'isologen tekniği' ile güneş görmeyen bir bölgeden alınan deri örneği kişiyi 5 yaş gençleştiriyor.

Kırışıklıklardan kendi hücrelerinizi kullanarak kurtulmanız artık mümkün! Hollywood yıldızlarının doktoru Dr. Ronald Ney, kırışıklık tedavisinde dünyadaki en son trend olan 'isolagen uygulaması'yla ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Kırışıklıklar neden oluşur?
İlerleyen yaşa bağlı olarak cilt altındaki kolajen (lifsi bir protein) yapımı azalır ve cilt elastikiyetini kaybeder. Buna bağlı olarak yerçekimi etkisine karşı koyamayan cilt kırışır.

* Isolagen yerçekimini nasıl yeniyor?
Uzmanlar, gençlerin de yaşlılar gibi aynı yerçekimi etkisine maruz kalmalarına rağmen neden kırışmadıklarını araştırdı. Sonuç olarak da kişilerin kendi hücreleri kullanılarak cildi sürekli genç ve canlı tutmaya yönelik bir yöntem geliştirildi. Yüz, dekolte ve hatta bacaklara uygulanabilen 'isolagen yöntemi'yle cilt beş yıl gençleştirelebiliyor. Örneğin 50 yaşında yaptıracağınız bu işlemle cildiniz ve siz 45 yaşında görünmeye başlarsınız ve bu etki devam eder; yani 60 yaşındayken 55 yaşında görünebilirsiniz.



* Kalıcı dolgu maddeleri ile farkı nedir?
Burada en önemli nokta; kalıcı dolgu maddeleri ile 5 yıl gençleşen bir kişi süre dolduğunda yeniden olduğu yaşa ait cilt özelliklerine döner. 'Isolagen tekniği' uygulanarak yapılan işlem sonrasında ise kişiler daima yaşıtlarına göre daha genç ve daha canlı bir cilde sahip olur. En önemli fark ise örneğin kişiden 40 yaşında aldığımız hücrelerin bir kısmını saklayıp 60 yaşında tekrar tedavi için kullanabiliriz; böylece kendine ait genç hücrelerle ileri yaşta tedavi şansı olur. Yani, kişinin olduğu yaştan beş yaş genç görünme etkisi devamlıdır. Kırkındayken otuz beş, ellisindeyken kırk beş göstermeye devam eder...

* Neden kulak arkası?
Burada asıl hedef; kişilerin güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunabilmiş herhangi bir bölgesinden deri örneği almaktır. Kulak arkası da bu iş için uygundur.

* Alınan parçada neler yapılır?
Kulak arkasından alınan bu parça hemen laboratuvara gönderilir ve derideki doku analiz edilir. Üç ay süreyle bu hücreler özel koşullarda, 30 milyon adede varıncaya kadar çoğaltılır ve sonrasında kişinin sorunu olan bölgelere küçük enjeksiyonlarla verilir.

* Cilt nasıl tepkide bulunuyor?
Parmağınızda bir yara ya da kesik olduğunda etraftaki hücreler, bölgeyi onarmaya yönelik bir taarruz gerçekleştirir. Kendi canlı ve sağlıklı deri hücreleriniz de ihtiyaç duyulan bölgelere uygulandıktan sonra aynı şekilde hareket ediyor. Böylece ciltte yenilenme, canlılık ve elastikiyet artışı oluyor. Ayrıca uygulama sonrasında kalıcı dolgu maddelerinin aksine bunu belli aralıklarla yenileme zorunluluğu yoktur.

* Yani sadece tek sefer mi yapılıyor?
Hayır. Sadece ilk uygulamadan 2 ay sonra tek sefere mahsus tekrar uygulaması yapılır. Özellikle yüzdeki kırışıklıkları gideren 'isolagen'in bugüne kadar tespit edilmiş bir yan etkisi de yoktur.

* Hangi yaşlarda uygulanmalı?
Özellikle 30'lu yaşların sonunda önermeye başladığımız 'isolagen tekniği', 60 yaşındaki vakalarda da olumlu yanıtlar veriyor. Ciltteki gençleşme belirtileri en fazla 4-6 ay içerisinde gerçek etkisini göstermeye başlar.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Sonsuz gençliğin sırrı kendi hücreniz

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Sonsuz gençliğin sırrı kendi hücreniz