Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Oksijen Terapi « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Oksijen Terapi Cilde doğal oksijen verilerek yapılan oksijen terapi yurtdışında yıllardır uygulanmaktadır. Cilt ve vücut bakımında da uygulanan oksijen basıncı 0,6 bar ile 1 bar arası değişmektedir. Yoğunlaştırılmış bu oksijenin basıncı uygulamaların sonuçlarını ve oksijen aktivitörlü ürünün etkilerini arttırmaktadır. Bu bakımlarda kullanılan özel kozmetik ürünün içerisinde A,C,E vitaminleri, aleo vera bitki özü ve oksijen aktivitörlü sıvı bulunmaktadır. Yukarıda içeriğini belirttiğimiz özel ürün ve oksijen cilde ilk püskürtüldüğü anda bile, 1 bar basıncında etkisi ile cildin alt katmanlarına ulaşabilme özelliğindedir. Dolayısı ile ürünün herhangi bir baskı yöntemi ile yedirilmesine gerek yoktur.

Oksijen terapi uygulanmaya başlandığı ilk andan itibaren, oksijen aktivitörlü ürün ve oksijen cildin alt katmanlarına kadar ulaşarak kan dolaşımını hızlandırır, toksinlerin atılmasını sağlar, cildin hücre metabolizmasını çalıştırarak hücre yaşlanmasını geciktirir.


Oksijen terapi cilde belirli bir basınçla uygulandığı için masaj etkisi yapar ve böylelikle kolajen ve elastin sentezini uyarır.

Cildimizdeki hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyaçları vardır, genç ciltlerde bu tarz problemler yoktur. Çünkü epidermisleri yeteri kadar oksijen ve besini rahatlıkla alabilmektedirler. Yaş ilerledikçe serbest radikaller, hatalı beslenme, yanlış kullanılan kozmetikler, sigara tüketimi ve özellikle güneşin zararlı etkileri cilt hücrelerimize zarar vermektedir, böylece cildimiz yıpranmaya, incelmeye, lekelenmeye, kırışmaya ve sarkmaya başlamaktadır. Kısacası oksijen olmazsa hayat olmaz, metabolizma çalışmaz, cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmez, hücreler yenilenmez ve böylece yaşlanma süreci başlamış olur.

Oksijen terapi ne sağlıyor

1. Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen metabolizmayı hızlandırarak, vücutta biriken toksinleri atılmasını sağlıyor. Bunun sonucu toksin birikimine bağlı oluşan akne, sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Bir başka deyişle cildin yağ salgılaması dengeleniyor.
2. Dokuların canlanmasına yardımcı oluyor.
3. Cildin destek dokusunu oluşturan kolajen ve elastin seviyesini arttırıyor.
4. A,C,E vitaminleri antioksidan etkisi gösteriyor.
5. Cildin nem ihtiyacını sağlıyor.
6. Gözaltı torbalarının giderilmesini sağlıyor.
7. Güneş ve sivilce izlerinin açılmasını sağlıyor.
8. Kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma sağlanıyor.
9. Cilt canlı, berrak ve pürüzsüz bir görünüm alıyor.
10. Ciltteki sarkma ve deformasyonları azaltarak gergin bir görünüm sağlıyor.
11. Vücut bakımlarında özellikle oksijenin yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülit bakımlarında da son derece iyi neticeler alınmaktadır.
12. Cilt bakımlarında olduğu gibi vücut bakımlarında da deforme olmuş ve sarkmış dokunun sıkılaştırılmasında da güvenle kullanılmaktadır.

Aşamalı oksijen uygulamaları

Günümüzde artık hemen hemen her insan oksijenin ne anlama geldiğini öğrenmeye başladı. Ögrenmeye başladı diyoruz, çünkü birçok insan oksijenin ne anlam ifade ettigi konusunda pek düşünmez. Oksijen her canlının varlığını sürdürebilmesi için olmazsa olmazlardan en başta gelenidir. Normal koşullarda ve deniz seviyesinde havada maksimum düzeyde % 21 oranında oksijen bulunmaktadır. Ancak çevre kirliliği, çevre kirliliğine sebep olan gazların yarattığı sera etkisi, ozon tabakasının delinmesi, yeşil alanların azlığı, oksijenin varlığını olumsuz şekilde etkilemektedir. Yani sadece çok temiz ortamlarda bu % 21’lik oran söz konusu olmaktadır. Zaten bu oran da insanların oksijen ihtiyacını karşılamak için yeterli değildir.

Oksijen yetersizliği sonucunda vücudumuzda bir çok fonksiyon yeterince çalışmamaktadır. Bunun sonucunda ise anlam veremediğimiz rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Kendimizi zinde hissetmeyişimiz, moral bozukluğu, mutsuzluk, sinirlilik hali, çoğu zaman oksijenin vücudumuzda yeteri kadar olmayışından kaynaklanmaktadır. Ufak sorunlar gibi gözükse de her ufak sorun peşinden daha büyük sorunlar getirmektedir. Tüm sorunlar bir araya geldiğinde içinden çıkılması güç durumlar yaratmaktadır.

İlerleyen teknoloji ile günümüzde artık bu oksijen yetersizliğini ve bundan ileri gelebilecek sorunları gidermek mümkün. Öncelikle kanımızda var olan oksijen miktarını belirleyip, daha sonra bu eksikliğin giderilmesi için oksijen takviyesi yapılıyor.

Öncelikle kanımızda varolan oksijen miktarının belirlenmesi önemlidir. İleri teknoloji ürünü olan oksijen basınç ölçer ile bu kolayca yapılabilir. Bu aynı zamanda vücudumuzun enerji düzeyini de ortaya koymaktadır. Çünkü oksijen ile enerji paralel olarak varlığını sürdürmektedir. Oksijen varolduğu sürece vücudumuz enerji üretebilmektedir. Oksijen eksikliği ne yazık ki birçok insanın ortak sorunudur. Bizler pek farkında olamıyoruz, ancak çevre faktörleri, eksik ve yanlış beslenme, yaşam tarzı, stres dahil olmak üzere daha pek çok faktör vücudumuzdaki oksijen oranının eksik olmasının tetikleyicileri arasındadır.

Vücudumuzda belirlenen bu oksijen eksikliği aşamalı oksijen kürü ile kolayca giderilebilmektedir. Sadece eksiklik giderilmez, oksijen yetersizliği durumlarında ortaya çıkabilen birçok sorunun da giderilmesi sağlanmış olur. Oksijen takviyesi zihinsel, fiziksel, sinirsel performansımızda mutlak bir iyileşme sağlanmaktadır. Üstelik bu anlık bir olay değildir. Vücudumuza giren oksijen etkisini 3-4 aya kadar devam ettirebilmektedir. Bu sebeple aşamalı oksijen kürünün 10 seans olacak şekilde yılda 4 kez tekrarlanması sağlık açısından son derece faydalıdır.

Aşamalı oksijen kürünün faydaları

1. Her türlü kan dolaşımı bozukluğunun düzenlenmesi
2. Çeşitli akciğer ve bronsiyal hastalıklarda oksijen alımının en iyi şekilde sağlanması
3. Kan basıncı ile ilgili düzensizliklerin giderilmesi
4. Kanser tedavisi sırasında oluşan olumsuz etkilerin azaltılması
5. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
6. Ameliyat öncesi risklerin azaltılması
7. Iç kulakta mikro sirkülasyon bozukluklarından kaynaklanan seslerin azaltılması
8. Iç kulaktaki dengenin korunması
9. Görme keskinliginin artması
10. Kalp ritm düzensizlikleri
11. Migren ve çesitli baş ağrıları
12. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan unutkanlık sorunlarının hafifletilmesi
13. Zihinsel ve fiziksel performansın arttırılması
14. Yorgunluk, uykusuzluk, unutkanlık, depresif durumlarda genel durumundüzeltilmesi

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Oksijen Terapi

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Oksijen Terapi