Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Ayak sağlığını önemseyin « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Ayak sağlığını önemseyin Özellikle yaz aylarında artış gösteren ve bulaşıcı özelliği dolayısıyla özenli olunmaması durumunda aile bireyleri arasında kısa sürede yaygınlaşan, rahatsız edici boyutlarda kaşınma gibi şikayetlere yol açan mantar hastalığından korunmak için, bakıma özen gösterilmesi, giysi ve ayakkabıda seçici olunması gerektiği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, aşırı terleme, yüzme ve sık duş alınması sonrasında ıslak ve nemli kalmanın mantar hastalığını tetiklediğini belirterek, "Tedavi görmeyen kişilerde ya da tedavinin eksik uygulanması sonucu hastalık kronik bir seyir göstererek yıllarca sürebilir" uyarısında bulundu.

Memişoğlu, yaz aylarında, aşırı terleme, deniz ve havuza girilme ile duş sonrasında iyi kurulanmama, özellikle ayakların uzun süreli ıslak ve nemli kalması nedeniyle hastalığa daha sık rastlandığını kaydetti.



Bu konuda rahatsızlık çekenleri özellikle ayaklarını uzun süre ıslak ve nemli bırakmamaları konusunda uyaran Memişoğlu, "Hastalığı tetikleyen konularda duyarlı olunmalı. Bu nedenle banyo ve yüzmeden sonra vücutla birlikte ayaklar iyice kurulanmalı. Ayaklarında mantar hastalığı olanlar ayrı havlu kullanmalı ve bunu başka yerle temas ettirmemeli" dedi.

Mantar hastalığının ortaya çıkmasında, lastik ve kauçuk gibi havalanmayı önleyecek, ıslaklığa ve terlemeye neden olan ayakkabıların, naylon çorapların ve sentetik iç çamaşırlarının uzun süre giyilmesinden kaynaklandığını belirten Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Sıcak ve nemli ortamlarda, örneğin, havuz, hamam, sauna ve spor salonları mantar hastalıklarının buluşma olasılığının yoğun olduğu yerlerdir.

Mantar hastalığı belirlendiğinde, çamaşır, havlu gibi malzemelerin kaynatılması ve ortak kullanılmaması gerekir. Özellikle ayak mantar hastalıklarında ayaklarınızı ıslak bırakmayınız. Sentetik ve naylon içeren ayakkabı, terlik ve çorap giymekten kaçınılmalıdır."

Hastalığın, daha ileri aşamalarda kasıklar ve vücudun çeşitli yerlerinde de görülebildiğini ifade eden Memişoğlu, tedavi süresinin ortalama 6 hafta olduğunu, ilerleyen vakalarda mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulması gerektiğini vurguladı.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Ayak sağlığını önemseyin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Ayak sağlığını önemseyin