Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Karbondioksitle gele güzellik: Karboksiterapi « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Karbondioksitle gele güzellik: Karboksiterapi Vücut bir denge içinde olduğundan, karbondioksit verilen yere anında oksijen gönderiyor. Bu etki ile o bölgede olumlu etkiler görülmeye başlıyor

Mavi Klinik Estetik Güzellik Merkezi'nden Medikal Estetik Hekimi Dr. Feza Vardar ve Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Berna Uçkun karboksiterapi uygulamalarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

-Karboksiterapi nedir?

Karboksiterapi; karbondioksit gazının tedavi amaçlı deri altına enjekte edilmesine dayanan, etki mekanizması basit ve yararı ispatlanmış bir yöntemdir. Krabondioksit gazı tıpta ilk kez 1930'lu yıllarda Fransa'da termallerde kullanılmıştır. Uygulandığı dokuda kanlanmada, dolayısıyla oksijenlenmede artış oluşturarak selülit görünümünde belirgin bir değişikliğe neden olmaktadır. Tedaviler hızlı, rahat ve etkilidir.

-Uygulama nasıl yapılır?

Karbondioksit, özel bir cihaz aracılığıyla gerekli vücut alanına çok düşük dozlarda (50-200 cc) enjekte edilir. Seanslarda steril materyaller kullanılır. Uygulama sırasında ilk karşılaşılan etki, karbondioksit verilen yerin pembe renge dönüşmesidir. Bu durum karbondioksit gazının damar çapını genişletici etkisine ve dolayısıyla kanlamanın artışına bağlıdır.



-Selüliti yok etmede karboksiterapinin nasıl bir etkinliği var?

Hedef alanda portakal kabuğu görüntüsüne yol açan bağ dokusu bantları çözülür ve doku rahatlar. Eriyen yağ dokusu ile birlikte selülit azalır ve görünüm normale dönerek cilt pürüzsüzleşir.

Bunun dışında
* Damarları genişleterek kan dolaşımını artırır.
* Kılcal damarlarda kan akımını hızlandırır.
* Yağ dokusunda eritici etki yapar.
* Yüzeye yakın dokulara oksijen çekerek bu dokuların daha iyi beslenmesini sağlar.

-Yöntemden yararlanmak için en uygun adaylar kimler?
Karboksiterapi, tüm sağlıklı erkek ve kadınlara uygulanabilir. Hamile kadınlar, emzirenler, insüline bağımlı ileri düzey diabetli olanlar, ileri kalp hastaları, inme geçirenler, kanser hastaları ile hemofili hastalarına ise bu yöntem uygulanmamalıdır.

-Karboksiterapinin bildirilen bir yan etkisi var mı?
Aslında karbondioksit vücudumuzun yabancı olmadığı bir gaz. Örneğin kişi istirahat halinde vücudunda 200 mililitre karbondioksit oluşurken, egzersiz sırasında bu miktar 10 katına kadar çıkabilir. Hatta karın içi ameliyatlarda kişiye 4-5 litre karbondioksit gazı verilebilmekte. Şu ana kadar da yöntemle ilgili herhangi bir yan etki bildirilmemiş. Bu nedenle normal koşullar altında sağlıklı kişilerde allerjik reaksiyonlar beklemiyoruz.

Yöntemin geçici etkileri şunlardır:
* İğneye bağlı etkiler: Ağrı korkusu,ılan aletlerin steril olmasına dikkat edilmezse enfeksiyon
* Tekniğe bağlı etkiler: Karbondioksit gazına bağlı hafif şişkinlik ve hassasiyet
Tüm belirtiler tedaviden 1-2 saat sonra kaybolur.
-Seans sıklığı ve süreleri hakkında bilgi verir misiniz?
Zayıflama, cilt gevşekliği, selülit, bölgesel incelme seanslarının sayı ve sıklığı aslında tamamen kişiye özel olarak değişir. Bununla birlikte standart uygulamada bir karboksiterapi kürü 16 seans sürer.
Haftada 2 seans yapılan uygulamalar böylece 8 haftaya yayılır.
-Sonuçların etkinliği ne kadar sürer?
Karboksiterapi vücut hücrelerine zarar vermeden yağı uzaklaştırır. Cildin kanlanmasını arttırarak yeniden canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.
Ancak kişi bir süre sonra tekrar kilo alırsa, yağlar tedavi edilen yerlere, hemen olmasa da tekrar yerleşebilir. Gerek seanslar sırasında gerekse bu sürenin bitiminde uygulanacak olan egzersiz ve diyet başarı oranını artıracaktır. Elde edilen başarının kalıcı olması için kişilere kür bitiminden itibaren ayda 1 seans olmak üzere 4-5 seans kontrol amaçlı uygulamalar yapılmasını önerilir.
-Tedavi öncesi ve sonrası neler yapmalı?
Tedavi öncesi morarma riskini daha aza indirmek için kanı sulandıracak aspirin gibi ilaçlar kesilmelidir. Karboksiterapi seansından yaklaşık 6-8 saat sonra sıcak banyo yapılabilir. Seanslara gelirken de çok dar, vücudu saran giysiler giymemek gerekir. Uygulamadan önceki ve sonraki 24 saat boyunca da
zorlayıcı egzersizler yapmamak gerekir.

Yara izlerini de yok ediyor
Karboksiterapi ile vücuttaki yara ve ameliyat izlerini de azaltmak, hatta yok etmek mümkün. Yöntemin kullanım alanları şöyle:
* Selülit tedavisi
* Bölgesel incelme
* Vücut şekillendirme
* Kilo kaybı
* Liposuction sonrası sarkmanın giderilmesi
* Cilt çatlağı
* Yara izi tedavileri

Kombine tedavi ile sonuca giden yol kısalır
Vücut şekillendirmede karboksiterapinin yanı sıra mezoterapi, lenf drenaj masajı gibi yöntemlerin de ilave edildiği kombine bir program uygulamanın çok avantajlı olacağına dikkat çeken Medikal Estetik Hekimi Dr. Feza Vardar "Kombine tedavi ile daha hızlı ve etkin sonuç alınır" diye konuştu.

Örnek program
* Mezoterapi: Haftada 1 seans
* Karboksiterapi: Haftada 2 seans
* Lenf drenaj masajı: Haftada 2 seans
* Diyet önerileri: Haftalık takip
* Vücut ve kilo analizi: Haftalık Takip

-Kombine tedavi ile kişiler ne kadar sürede sonuç alabilir?
Tedaviye başladıktan 6-8 seans sonra sonuçlar fark edilmeye başlanır. Karboksiterapi tek başına da uygulansa, bu sürenin sonunda olumlu etkiler fark edilecektir. Ama mezoterapi, diyet ve lenf drenaj masajı ile birlikte uygulandığında sonuçlar daha tatmin edicidir. Kişiye göre değişiklikler göstermekle birlikte kür bitiminde 1-3 beden incelme sağlanır.


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Karbondioksitle gele güzellik: Karboksiterapi

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Karbondioksitle gele güzellik: Karboksiterapi