Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir Çok sık tekrarladığımız bir kural var: Cilt ağızdan beslenir.

Yeni araştırmalar, bu cümleyi "Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir" diye düzeltmemiz gerektiğini gösteriyor. Bunun nedeni, hızla gelişen yeni ve müthiş pırıltılı bir alan: Kosmo-farmasötik ürünler...

Bu ürünlerin kozmetiklerden farkları, cilde tatbik edildiklerinde neredeyse ilaç gibi etki göstermeleri, yani farmasötik bir ürün gibi davranmalarıdır. Cilde uyguladığınız bir antibiyotik, bir ağrı kesici, anti-romatizmal krem ya da testosteron gibi hormon jelleri kadar etkili olmasa da, cilt elemanları üzerinde yenileyici, onarıcı, koruyucu etkilere sahip olmaları, bu ürünlerin ortak özellikleri.

Kosmo-farmasötik ürünlerin, tüketiciye takdimde kullanılan isimleri "Anti-aging kremler"dir. Bunların bir kısmı güneşin oluşturduğu cilt zararlarını yani foto-yaşlanmayı yavaşlatmakta, bir kısmı antioksidan güçle, serbest radikallerin oluşturduğu cilt hasarlarını önlemektedir. Bazıları, kollajen üretimini uyarmakta, elastin adlı proteinin yıkımını yavaşlatmakta, bazıları da cilde nem kazandırmaktadır. Yaşlanma sürecinde ortaya çıkan kırışıklıkları azaltan ürünler de var. Bu ürünlerin ortak yanları, peptit yapıda olmaları ve cilt çatlaklarını onarmalarıdır.



Kosmo-farmasötik ürünler arasına her gün yenileri katılıyor. C vitamininin yağda eriyen formları (Askorbil Palmitat), Alfa-Lipoik Asit ve E vitamini ile başlayan antioksidan savunma bariyeri, yeni moleküllerle daha da güçleniyor. Koenzim Q10, yeşil çay ekstrakları, Milk Thistle özütleri ve hatta zeytinyağından elde edilen ürünlerin de antioksidan güce sahip oldukları belirtiliyor.

KİNETİN MUCİZESİ

Fulforil Adenin isimli kimyasal madde içeren ve anemon çiçeğinden elde edilen Kinetin'in, ciltte de bir hücre büyüme faktörü gibi çalışabileceğini ileri sürenler var. Anemon çiçeği kaynaklı Kinetin'in, cildi daha sıkı, güçlü ve pırıltılı hale getirdiği belirtiliyor. Furforil Adenin (diğer adıyla Kinetin) bitki kaynaklı bir büyüme faktörü... Kırışıklıkları, ince çizgileri azaltmayı yani cilt yaşlanmasının belirtilerini yavaşlatmayı sağlayan özelliklere sahip.

Bu molekülü efsane ürün Retin-A'ya alternatif gibi gösterenler bile var. Bu molekülün, Retin-A ile oluşan rahatsız edici cilt yanmaları ve soyulmalarına da yol açmadığı biliniyor. Bu özelliği nedeniyle, Kinetin göz çevresi gibi hassas bölgelerde bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Kinetin'e ilişkin yeni bilimsel çalışmaların şaşırtıcı sonuçlarını da daha sonra yazacağız.

DR. PERRICON'UN BAŞROL OYUNCUSU: LA

Alfa-Lipoik Asit, kısa adıyla Lipoik Asit (LA) son zamanların en önemli oyuncularından biri haline gelmiştir. LA'nın, iyi, çok yönlü ve güçlü bir antioksidan olduğu bilinmektedir. Hücrelerde, enerji üretiminde yer almakta ve birçok anahtar biyokimyasal süreçte başrol oyuncusu gibi davranmaktadır. İltihap azaltıcı, yangı giderici etkilere sahiptir. Hem suda hem yağda erimesi, LA'nın antioksidan gücünü, hücrenin hem zarında hem de iç organcıklarında göstermesini sağlamaktadır.

LA'nın yararları ve etkinliğini dikkate alınca, onun da geleceğin parlayan yıldızlarından biri olacağından kuşku duymuyoruz. Biz, hem ağız yoluyla hem de dışarıdan kullanılan LA kürlerinin, cilt yaşlanmasında yararlı olduğu inancındayız. Etkisinin birkaç aylık süre sonunda ortaya çıktığını, iyi bir sonuç için sabırlı olmak gerektiğini de hatırlatalım.

VE DİĞERLERİ

Kosmo-farmasötik ürünlerin geleceği parlaktır. Bu ürünlerin ilk sıralarında yer alması gereken Likopen, Koenzim Q10, L-Karnitin, yeşil çay, Ginkgo, Milk Thistle ekstraktları, C vitamini esterleri, Primrose Oil ve zeytinyağı gibi Omega-6 kaynaklarına başka bir yazımızda değineceğiz.

PERİ TOZLARINA DİKKAT!

Eğer cildinize destek olmak istiyorsanız, "Peri tozu" kozmetiklere hiç yüz vermeyin. "Klinik olarak ispatlanmıştır", "Cildinizi yeniden yapılandırır", "Derinlemesine yeniler", "Sıkılaştırır" gibi dayanaksız, bilimsel destekten uzak, pazarlama cümle ve sözcüklerine inanmayın.

Tıp dünyasında "Klinik olarak ispatlanmış" deyimi, bir ürünün bazı biyolojik fonksiyonlar üzerinde bir kısım olumlu etkilerinin olduğunu, bunun klinik ve laboratuvar koşullarında bilimsel yöntemlerle denetlenip kanıtlandığını ifade eder. Oysa 100 yıldır var olan kozmetik endüstrisinde bu terim hiçbir şeyi ifade etmez. Hiçbir klinik çalışmada hiçbir zaman test edilmemiş birçok ürünün, kozmetik endüstrisi tarafından "Klinik olarak kanıtlanmıştır" cümlesi ile reklamı yapılabiliyor.

Diğer taraftan, yukarıda belirttiğimiz aktif olarak etkili ürünlerin de etkili olabilecekleri dozlar, ortamlar ve yapılanmalar vardır. C vitamini, düşük konsantrasyonlarda ve uygun olmayan PH aralığında etkili değildir. Kısacası Kosmo-Farmasötik ürünlerden faydalanmakta fayda var ama kosmo-dermatoloji konusunda bir cilt hastalıkları uzmanının desteğini alarak.

Anti-histaminikler yiyecek alerjilerini önler mi

Birçok hasta, çeşitli alerji tipleri için sık kullanılan anti-histaminik grubu ilaçların, yemek alerjilerine iyi gelip gelmeyeceğini merak eder. Anti-histaminik grubu ilaçlar (alerjik olduğunuz bir yiyeceği yemeden önce alsanız bile) ciddi ve hayatı tehdit edecek bir alerjik reaksiyonu önlemez. Alerjik reaksiyonların ne kadar şiddetli olacağı önceden tahmin edilemediği için, bu tip ilaçların yemek alerjileri için kullanılması tavsiye edilmiyor. Bu nedenle, yemek alerjiniz varsa tek çözüm alerjinizi tetikleyen besinleri tüketmekten kaçınmaktır.

Osman MÜFTÜOĞLU
  • Bu haber için yorumlar (1 adet)

    • Mayıs 11 2012

      Sevinç

      Sevinç

      Hocam iyki varsınız vitaminler hakkında sizden çok şey öğrendim ve bizzat kendimde denedim çok faydasını gördüm canınıza ve bilginize sağlık
    • Geri 1 İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir