Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat! « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat! Güneş yanıklarından korunmak için "15 dakikadan fazla güneşte kalmayın" önerisinde bulunan Bakanlık, güneş ışınlarına maruz kalınması nedeniyle oluşan cilt yanıklarına ise "diş macunu veya yoğurt sürmeyin" uyarsında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara "15 dakikadan fazla güneşte kalmayın, cilt yanıklarına da diş macunu veya yoğurt sürmeyin" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, artan sıcakların insan sağlığını tehdit etmeye başladığını bildirdi. Bu havalara özellikle, bebek, çocuk, hamileler ile tansiyon, kalp ve şeker gibi kronik hastalıkları bulunan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini kaydeden bakanlık, aksi halde, sıcak çarpmaları, gıda zehirlenmeleri ve sıvı kaybına bağlı rahatsızlıkların meydana gelebileceğine işaret etti.

SICAK DERİYE DİKKAT

Özellikle sahil bölgelerinde tatil yapan vatandaşların vücut ısısının ayarlanamaması nedeniyle sıcak çarpmasına maruz kaldıklarına işaret eden Sağlık Bakanlığı, sıcak çarpmalarının; güçsüzlük, baş dönmesi, bol terleme, adale krampları, davranış bozukluğu, solgun ve sıcak deri, mide krampları, kusma, bulantı, hızlı nabız, bilinç kaybı ve hayal görme belirtileriyle anlaşılabileceğine dikkat çekti.



SICAK ÇARPARSA NE YAPILMALI?

Sağlık Bakanlığı, sıcak çarpmasına maruz kalanların, serin ve havadar bir yere alınarak, giysilerinin çıkarılmasını, sırt üstü yatırılarak kol ve bacaklarının yükseltilmesini öneriyor. Ayrıca kişinin bulantısı yoksa ve bilinci açıksa, su ve tuz kaybını gidermek için 1 litre suya 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılarak içirilmesi gerektiğini bildirdi.

GİYSİLERİNİZ BOL OLSUN

Vatandaşların bu tür olumsuzluklara maruz kalmamaları için özellikle güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında açıkta bulunmamaları veya denize girmemelerini öneren Bakanlık, ille de dışarı çıkılacaksa güneş gözlüğü, şapka ve şemsiye gibi aksesuarların ve bol kıyafetlerin tercih edilmesini istedi.

GÜNDE 2 LİTRE SU İÇİN

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara sıvı kaybını önlemek için günde iki bardak su içmelerini önerdi. Sıvı ihtiyacını karşılamak için taze sıkılmış meyve suları, ayran, bitki ve meyve çaylarının da içilmesi gerektiğini bildiren Bakanlık, sıvı kayıplarını dile getiremeyecek olan bebek ve çocuklar konusunda ebeveynleri de dikkatli olmaları için uyardı.

15 DAKİKADAN FAZLA GÜNEŞTE KALMAYIN

Güneş yanıklarından korunmak için 15 dakikadan fazla güneşte kalınmamasını, kalınacaksa da koruyucu kremler kullanılmasının önemine değinen Sağlık Bakanlığı, cilt yanıklarına da diş macununu veya yoğurt sürmemeleri için vatandaşları uyardı.

YEMEKLERDE BUĞULAMAYI TERCİH EDİN

Yaz aylarında yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Bakanlık, besinleri pişirirken ızgara, buğulama ve haşlama yöntemlerinin tercih edilmesinin daha yararlı olacağını bildirdi. Bakanlık, "Günde en az 5 porsiyon meyve tüketin. Hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlılar ve dondurma yiyin" önerisinde bulundu.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat!