Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Doğru içecekleri ve besinleri seçin « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Doğru içecekleri ve besinleri seçin Yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere herkes beslenmesine dikkat etmeli, bol bol su içmeli.

Diyabetlilerin yaz aylarında serinlik katıcı doğru besin ve içecekleri tüketmeleri gerekir. Bunun için şu noktalara dikkat etmeliler.

Su en iyi serinleticidir. Suyun yerini hiçbir meşrubat, gazlı içecek tutamaz. Mutlaka günde 2-2,5 litre su içmeli, tatlandırıcılı da olsa gazlı içecekleri kullanmamalı, taze limon ve tatlandırıcı ile hazırlanmış light limonataları tercih etmelisiniz.

Aşırı ısı artışı ile iştahınız azalabilir, öğün atlamak isteyebilirsiniz. Bu kan şekeri dengesi için tehlikeli olacaktır. Her ana öğünde hafif ama dengeli bir mönü, ara öğünlerde ise light kahvaltı tarzı atıştırmalar yapmalısınız.

Yaz meyveleri porsiyon kontrolünün zorlaştığı, kan şekerini hızlı yükseltebilen alternatiflerdir. Özellikle karpuz-peynir tarzında öğünlerden kaçınmalısınız. Karpuz masum bir meyve değildir, hem fazla yedirir hem de kalorisiz sanıldığından tuzağa düşürür ve kişilerin beklenmedik kilo artışlarına zemin hazırlar.



Hamilelere öneriler


Hamilelikte sık karşılaşılan bir problem olan ödem, yaz aylarıyla birlikte sıcaklık ve terleme sonucu meydana gelen sıvı kaybı ve yetersiz sıvı tüketimi ile daha da artar. Yine emziklilik döneminde süt salınımı için yeterli sıvı tüketilmediği durumlarda bebeğin büyümesi için gerekli süt salınımı gerçekleşemez. Bütün bu faktörler değerlendirildiğinde hamile veya emzikli iseniz bu dönemde günlük 2,5-3 litre su tüketmelisiniz.

Ayran, süt, kefir, taze sıkılmış meyve ve sebze suları gibi içeceklerle hem sıvı ihtiyacı karşılanır hem artan vitamin ve mineral ihtiyacına destek sağlanır. Öğün aralarında veya öğünlerle birlikte bu besinlerin tüketimine ağırlık vermelisiniz.

Özellikle bu mevsimde tuz tüketimi vücutta su kaybını artırıp ödemlere neden olacağı için tuz tüketiminizi minimum düzeyde tutmalı, baharatlarla yemeklerinizi lezzetlendirmelisiniz.

Balık tüketiminize dikkat edin. Balık beyin gelişimi için oldukça önemli olan omega 3 yağ asitlerinin en önemli kaynağıdır. Araştırmalara göre bu olumlu etkinin görülebilmesi için haftalık balık tüketimi 340 gramın altında olmamalı.

Kaynak Taylan Kümeli
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Doğru içecekleri ve besinleri seçin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Doğru içecekleri ve besinleri seçin