Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Kanser savaşçısı Brokoli « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Kanser savaşçısı Brokoli Brokoli ülkemizde son yıllarda sıkça tüketilen bir besin haline gelmiştir. Roma imparatorluğu döneminde esas yetiştirildiği bölgelerden bir tanesi de Akdeniz sahilleri idi. Özellikle Amerika ve Avrupa da en çok tüketilen sebzeler arasındadır.

Brokolinin yararları:
Brokoli, bugün üzerinde en çok araştırma yürütülen sebzelerden birisidir:
•Kolesterol ve diyabet kontrolüne yardımcı olur.
•Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırır, pekliği giderir, bağırsaklarda oluşan ağır metal ve safra asidi fazlasının emilerek atılmasını sağlar.
•Önemli oranda C, A ve E vitaminleri ve karoten içermektedir.
•Bağışıklık sistemini güçlendiren niteliktedir.
•Hormon dengesini sağlamaya yardımcıdır. (Meme kanserinde hormonal dengesizliğin etkisinin önemi, klinik deneylerle kanıtlanmıştır.)
•Zararlı maddelerin hücre zarlarındaki tahribatlarını etkisiz duruma getirir.
•Çimlenmiş tohumlarının içerdiği enzimler; iyi huylu prostat büyümesi, prostat ve idrar enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar, hastalık etkeni mikropların temizlenmesinde yararlıdır.


•Antibiyotik özelliği bulunmaktadır.
•Kan basıncını düzenleyici etkisi söz konusudur.
Brokoli filizlerinde kanser önleyici bileşiklerin bol miktarda bulunduğu, 1992 yılında Johns Hopkins Enstitüsü'nün bilim adamlarınca tanımlanmıştır. Sulforafen gibi kanser oluşumuna karşı tıpta zenginleştirilerek kullanılan maddenin, brokolide yoğun olarak bulunduğu saptanmış ve kanserle savaşarak yakalanma riskini azalttığı bildirilmiştir.

Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor.

Brokolinin ayrıca, B1 ve C vitamini ile dolu olduğunun altını çizen uzmanlar, yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerdiğini belirtiyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu kaydediyor.

Vücutta, alyuvarların ve K vitamininin oluşumunda çok önemli bir yere sahip olan folat'ı bol miktarda içeren brokoli, kanın pıhtılaşmasında ve kemik sağlığında önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda, gözleri kataraktan koruyan bir kimyasal madde de içeriyor. Brokoli, içeriği ile göğüs ve rahim kanserine karşı da koruyucu bir besin. Ona mor rengi veren pigmentler, antioksidan özelliğe sahip. Brokolide bulunan bu antioksidanlar, kanserin yanında kalp damar hastalıkları ve Alzheimer'e karşı da mücadele ediyor.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Kanser savaşçısı Brokoli

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Kanser savaşçısı Brokoli