Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Daha sağlıklı olmanın yolu: Meyve ve sebze suları « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Daha sağlıklı olmanın yolu: Meyve ve sebze suları Meyve, sebze ve çeşitli bitkilerin sularını içmek yalnızca lezzetli bir keyif değil aynı zamanda daha taze sebze ve meyve tüketmenin bir yoludur. Öte yandan vücudumuza kolay sindirilebilir yüksek kalitede besin sağlar. Bu besinler pek çok seviyede sağlığımızı korur ve destekler. Bu suları günlük olarak tüketin, faydalarını hemen hissedeceksiniz.


En etkili beslenme yolu

Meyve ve sebze suları vücudumuz için inanılmaz derecede besin kaynaklarıdır. Durduk yere 2 kilo sebze ve meyve yemek zordur, fakat aynı miktarda sebze ve meyvenin sularını içmek kolaydır ve aynı besin değerine sahiptir. "Hayat suyu" diye de adlandırabileceğimiz bu sular doğrudan sindirim sistemimizden kan dolaşımımıza geçer ve oradan da hücrelerimize ulaşır.

Vücudunuza bir mola aldırın

Vücudumuz sıvı gıdaları katı gıdalardan daha kolay sindirir. En taze çiğ sebze ve meyve diyetlerinde bile vücudumuz bu gıdaları sindirerek besinleri almak için çok miktarda enerjiye ihtiyaç duyar. Böylece vücudumuz kendini iyileştirmek ve yeniden yapılandırmak için depoladığı enerjiyi harcamış olur. Sıvı besinler ise kolaylıkla emilir, vücuttaki enerji seviyesini korur ve sindirim sistemimizin ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağlar.



Detoks ve tedavi

Vücudumuzda bulunan enerji hücrelerimizin onarılması ve yenilenmesi için kullanılır, aynı zamanda da atıkları ve arınma sonucu oluşan dışkıları temizlemeye yarar. Meyve ve sebze sularında bulunan vitaminler, mineraller, bitkisel besinler ve enzimler sağlıtlı bir bedenin anahtarıdır. Bu nedenle de meyve ve sebze suyu kürüne dayalı gıda rejimleri, pekçok besinle tedavi yöntemleri ve arınma programlarının esas unsurudur.

Vücudun ihtiyacı olan suyu sağlar ve alkalize eder

Meyve ve sebze suyu içmek bütün hücrelerimizin sıvıya kavuşmasının, suyla buluşmasının en etkili yoludur. Bu sular elektrolitlerce zengindir ve bunlar hücrelerimizin sağlıklı sıvıyı alıp, atıklardan temizlenmelerini sağlarlar. Enzimler bu süreci sağladıkları enerjiyle desteklerler. Vücuttaki sıvıyı alkalize eden organik mineraller bedenimizi temizler ve yaşlanmayı geciktirir.

En iyi sebze ve meyve suları hangileridir?

Farklı suların farklı faydaları vardır. Sebze suları daha fazla alkali mineral içerirler ve meyve sularına oranla daha az şeker ihtiva ederler. Bu nedenle daha sık tüketilmelidirler.

Meyve ve sebze suyu hazırlarken mümkün olduğunca organik ürün kullanın.
Salatalık suyu hücrelerin temizlenmesini sağlayan potasyum içerir.
Lifli yeşilliklerin suyu yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum ve demir içerir. Bu sulara bir tutam zencefil, limon ya da yeşil limon suyu ilave edin.
Tatlı bir şeyler isterseniz, karpuz suyu, çekirdekleriyle birlikte çinko ve selenyum açısından zengindir.
Elma, armut ve orman meyvelerinin suları yüksek antioksidan özelliğine sahiptirler, fakat içeriğindeki şeker miktarı nedeniyle suyla bir miktar seyreltmekte fayda vardır.
Havuç ya da kökbektilerin sularını az kullanın. Bu çok tatlı sebzelerin içerdiği yüksek miktarda şeker, pankreasınızda birikebilir ve kandaki şeker seviyesini yükseltebilir.
Konserve ya da şişelenmiş meyve ve sebze suları genellikle pastörize edilmiştir; hayati enzimleri ve besin değerlerini kaybetmişlerdir. Üstelik çoğunlukla şeker ve koruyucu katkılıdırlar. Vücutta asit oluşumuna neden olurlar.
Meyve ve sebze sularını ne zaman içmeliyiz?

Salatalık veya karpuz suyu sabahları içildiğinde ferahlama sağlar, diğer meyve sularını seyreltici olarak da kullanılabilir. Yeşil sebze suları gün boyunca salatalıkla veya bir miktar armutla tatlandırılarak içilirse vücudun alkali ortamını destekler. Yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra istediğiniz sebzelerin suyunu içebilirsiniz. Seyreltilmiş meyve sularını daha sınırlı için, karpuz suyunu ise yalnızca sabahları için. Meyve ve sebze suları bekletilmeden, sıkıldıktan hemen sonra içilmelidir, aksi takdirde besin değerini kaybeder.

Bir meyve-sebze sıkacağı satın alın

Kullandığınız meyve-sebze sıkacağının kalitesi çıkardığınız suyun kalitesini de etkiler. Meyvenin ve sebzeyi ezerek suyunu santrifüj kuvveti ile sıkan tek ya da çift dişli olanını tercih edin. Meyve ve sebze sıkacaklarının ısısı ve elektriği hassas bitki enzimlerine zarar verebilir, vücudumuza giden besini azaltabilir. Temizlemesinin kolay olması da önemlidir, böylece daha kolay ve sık kullanabilirsiniz.

Bugün başlayın! Faydalarını hemen farkedeceksiniz: Daha fazla enerji, daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha iyi kilo yönetimi. Sağlığınızı güçlendirmenin lezzetli bir yolu!
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Daha sağlıklı olmanın yolu: Meyve ve sebze suları

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Daha sağlıklı olmanın yolu: Meyve ve sebze suları