Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

HastalIklardan korunmak için ne yapmalı? « Geri

eposta E-posta 23.11.2009'de eklendi.
HastalIklardan korunmak için ne yapmalı? Hava sıcaklığının azalması, kapalı ortamlarda yaşam, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar basit önlemlerle sağlığımızı korumanın mümkün olduğunu belirtiyor...

VÜCUT direncini azaltan nedenler arasında güneş ışınlarından daha az yararlanma, fiziksel streste sıcak havalara göre artış, ciltte soğuğa bağlı olarak kuruma-çatlama ile enfeksiyon ve alerjik reaksiyonlarda artma eğilimi ve sağlıksız besinlere yönelme sayılabilir. LifePlus Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden Dr. Ahmet Karaçam, tüm bu nedenlere bağlı olarak sonbaharda artan hastalıkları şöyle sıralıyor: 'Soğuk algınlığı, nezle, grip (influenza), tonsillit (bademcik iltihabı), farenjit (boğaz iltihabı), larenjit (ses telleri bölgesi olan larenksin iltihabı), sinüzit, otitis media (orta kulak iltihabı) bronşit ve pnomoni (Zatüre)
gibi solunum sistemi hastalıkları olmak üzere reflü, gastrit, ülser, kabızlık, hemroid gibi mide ve bağırsakları kapsayan sindirim sistemi hastalıklarındada


artış görülür.'

VÜCUT DİRENCİNİZİ ARTTIRABİLİRSİNİZ
- Sonbaharda hastalıklardan korunmak için vücut direncini arttırmak gerekir. İyi beslenme, vitamin destekleri, düzenli uyku, spor ve mevsime uygun giyinmek basit ama etkili yollardandır.

- Enfekte kişilerin solunum ile temasının engellenmesi (maske kullanmak, evde istirahat ederek kalabalık ortamlardan uzaklaşma, hapşırma sırasında ağız ve burunun kağıt mendille kapatılması ve ellerin sık yıkanması önemli korunma yollarındandır.

- Metabolizmaya yardımcı olan vitamin ve mineraller, enerji üretimi, protein sentezi, kemik, diş, saç, deri sağlığı ve görme fonksiyonlarının sürdürülmesinde önemli yer tutar.

- Kış aylarında antioksidan olarak da görev yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, bağ dokuları korur, birçok yapının bir arada tutulmasını sağlar, diş etlerini korur, kanamayı önler.

- Bitkisel kaynaklı demirin emilimini hızlandıran ve soğuk algınlığında anti-histaminik etki göstererek belirtileri hafifleten C vitamini, vücutta depo edilmediği için günlük olarak tüketilmesi gerekir.

- Sigara içenlerin içmeyenlere göre iki katı C vitamini tüketmesi gerekir. C vitamini limon portakal dışında kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, kivi, maydanoz, roka, domateste bulunur.

- Bir diğer önemli antioksidan ise A vitamini. Havuç, ıspanak, kabak, domates, karaciğer, brokoli, marul, kayısı ve kavunda bulunan A vitamini, kandaki beyaz hücre aktivitesini artırarak kanserle savaşa yardım eder.

- Kahvaltı hem metabolizmayı hızlandırır, hem de kan şekerini dengeleyerek kilo artışını önler.

- Omega-3 yağ asitlerinden zengin olan balık da haftada en az iki kez tüketilmeli. Vücutta bulunan kötü huylu hücrelerin etkilerini azaltmak veya yok etmek için önerilen balık, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hangi hastalık kimlerde daha çok görülür?

Solunum sistemi hastalıklarının çoğu viral kökenlidir, antibiyotiğe ihtiyaç göstermeden iyileşir. İstirahat, bol sıvı alımı, vitaminler, ağrı kesiciler ve antigripal adı ile bilinen dekonjestan- antihistaminik ilaçlarla iyileşir. Bu enfeksiyonlar sıklıkla çocuklarda görülür.

l Yaşlılar ve şeker hastaları, astım gibi kronik hastalığı olanlar diğer risk grubunu oluştururlar.

l Erişkinlerde ise vücut direncini düşüren aşırı yorgunluk, stres, beslenme düzensizliği, soğukta kalma gibi durumlarda hastalık sıklığı artar.

l Sağlık çalışanları, polis, itfaiye görevlileri, öğretmen ve asker gibi toplumsal görevleri olan ve dış etkenlere daha çok maruz kalan gruplar risk altındadır.

l Okullar, kalabalık işyerleri ve ofisler, fabrikalar, bakımevleri gibi yerler, hastalığın kolayca yayıldığı ortamlardan sayılabilir.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

HastalIklardan korunmak için ne yapmalı?

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

HastalIklardan korunmak için ne yapmalı?