Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Yaş ilerledikçe gebelik şansı azalır « Geri

eposta E-posta 20.12.2009'de eklendi.
Yaş ilerledikçe gebelik şansı azalır Bir yıldır düzenli ilişkiye girdiğiniz halde bebek sahibi olamıyorsanız, özellikle de kadın olarak yaşınız 35'i geçtiyse, artık dışarıdan destek tedavi alma zamanınız geldi demektir.

EUROFERTİL Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek günden güne kısır çift sayısının arttığını ve bu talepler karşılığında da tüp bebek tedavisinde hızlı gelişmeler olduğunu belirti. Türkiye'de her yedi çiftten bir tanesinin kısır olduğunu söyleyen Özörnek; 1 yıldır düzenli ilişki kurulmasına rağmen gebe kalamayanların bir an önce tedaviye başvurmaları gerektiğinin altını çizdi, çünkü yaş ilerledikçe başarı şansı da azalıyor.

Tüp bebek uygulamasında çiftlerin başarı şansı nedir? Uygulama sayısı artıkça başarı şansı da yükselir mi?

Başarı şansı anne yaşı ile direk ilişkilidir. 35 yaş altı bayanlar için başarı şansı %50-60 civarındadır. Bu yaştan sonra her yıl %5 ile10 arasında bir azalma olur. Başarı şansı ilk 4 denemede aynıdır. Bundan sonra azalmaya başlar.


Kadın yaşı kısırlık tedavisinde başarıyı etkiler mi?
Kadınlarda 30'lu yaşların sonlarında yumurta sayısı hızla azalmaktadır. Yaş ilerledikçe düzenli cinsel ilişkide bulunulmasına rağmen gebelik elde edilene dek geçen süre uzar. 30 yaşına kadar düşük yapma riski 30 yaşından sonra düşük yapma riskinden daha azdır. Bu sebeplerden dolayı kadının yaşının ilerlemesi kısırlık tedavisinde başarıyı etkilemektedir.

Kimlere tüp bebek tedavisi uygulanabilir?
Tüplerinin tıkalı olması sebebiyle çocuk sahibi olamayan kadınlarda, endometriozis, antisperm antikorlarına bağlı immunolojik infertilite, erkeğe bağlı infertilite ve nedeni bilinmeyen infertilite ve aşılamayla tekrarlayan başarısızlık vakalarında tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır.

Tüp bebek tedavisi ne kadar sürmektedir?
İlerleyen teknoloji sayesinde daha önce 45 gün gibi uzun süren tedavilerin süresi azalmıştır. Tedavisi sırasında yumurta gelişimi, yumurtaların toplanması, döllenmesi, embriyo gelişimi ve transferi aşamaları kullanılan tedavi yöntemlerine göre değişim göstermekle beraber yaklaşık 2-3 hafta sürmektedir.

Tüp bebek tedavisinin aşamaları ve bunların süreleri nelerdir?

Yumurtalıkları uyarıcı ilaçların kullanım süresi kişiye göre değişmekle beraber yaklaşık 9-16 gündür. Bu süre içerisinde yumurtalıkların ilaçlara verdiği cevabın kan tetkiki ve ultrasonla izlenebilmesi için belli aralıklarla hasta merkeze çağrılmaktadır. Bu sürecin sonunda yumurtaların istenilen büyüklüğe erişmesi ile çatlatma iğnesinin yapılmasından 35-36 saat sonra, kadında geliştirilen yumurtalar toplanmaktadır. Embriyolar yumurta toplama işleminden iki veya üç gün sonra anne adayının rahmine transfer edilmektedir.

Aşılama tedavisi kimlere uygulanır?
Özellikle nedeni açıklanamayan kısırlık ve sperm sayısı, yapısı ve hareketliliği normalin altında olan hastalarda ilk seçenek olarak uygulanmaktadır. Ancak bu tedaviyi uygulayabilmek için tüplerin açık olması gereklidir.

+*b
Tüp bebek uygulamalarının basamakları nelerdir?
Tüp bebek uygulamasına yumurtalıkların uyarılması için ilaçlar kullanılarak başlanır. Yumurta geliştirilmesini takiben, gelişen yumurtalar, anestezi altında küçük bir operasyon ile toplanır. Toplanan yumurtaları döllemek için gerekli olan sperm de mastürbasyon yolu ile eşten alındıktan sonra mikroenjeksiyon ile yumurta dölleme işlemi gerçekleştirilir. Döllenen yumurtalar 3-5 gün dış ortamda büyütüldükten sonra en fazla 4 tane olacak şekilde anne rahmine transfer edilir. Bundan sonra embriyoların yapışmasını kolaylaştırıcı ilaçlara başlanır ve 12 gün sonra kanda gebelik tahlili yapılarak sonuç öğrenilir.

Aşılama tedavisi nedir?
Aşılama, kadında yumurtlamanın zamanını belirleyerek, bu dönemde maksimum kaliteli sperm konsantrasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Aşılama sırasında hormon ilaçları verip yumurtalıkları uyararak ya da uyarmadan doğal siklüs sırasında yumurta gelişimi izlenir. Gebelik oluşturabilecek bir veya birkaç yumurtanın gelişiminin ardından erkeğin spermleri alınarak yumurtayı döllemesini kolaylaştıracak işlemlerden geçirilir ve kadının rahim ağzından içeriye verilir.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Yaş ilerledikçe gebelik şansı azalır

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Yaş ilerledikçe gebelik şansı azalır