Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

9 adımda doğal güzellik « Geri

eposta E-posta 24.08.2010'de eklendi.
9 adımda doğal güzellik 1. Kimyasal Karmaşa – Etiketine Bakın

Kozmetik ürünlerle ilgili en karmaşık durum, üretimlerinde kullanılan kimyasalların çok çeşitli olması. Tüketicilere belli bazı temel maddeleri öğrenip bunların ürünlerin etiketinde bulunmadığını kontrol etmeleri öneriliyor. Ya da herbir ürün için etiket okumak yerine organik ve doğal malzemeleri kullanan kozmetik şirketleri tercih edilebilir.

2. ‘Alüminyum’suz deodorant

Ter önleyici olarak kullanılan alüminyum maddesi derinin tahriş olmasına neden oluyor. Ayrıca sağlıklı terlemeyi sağlayan gözenekleri tıkayarak, vücut ısısını dengede tutmaya yarayan terleme işleminin yapılamamasına neden oluyor. Deodorant kullanmak istiyorsanız alimünyum içermeyen doğal deodorant markalarını kullanın.

3. Doğal bir Gülümseme

“Daha beyaz bir gülümseme” için diş macunu üreticisi şirketlerin dişleri beyazlatmaya yarayan ‘parabens’, ‘titanium-dioxide’ gibi maddeleri ve ‘flouride’ maddesinden yüksek miktarda içeren dişmacunları üretiyorlar.



‘Flouride’ maddesi diş çürüklerini önlemesine rağmen, fazlası zehirleyici olabiliyor.

1997 yılından itibaren ‘American Gıda ve İlaç İdaresi’ flouride içeren diş macunlarının üzerinde zehirlenme uyarısının olmasını zorunluı kılıyor. Şanslıyız ki, piyasada doğal deodorantlar gibi doğal diş macunları da var.

4. Saçları ‘yola getirirken’

Kadınların saçlarına uyguladığı ürünler (şampuan, saç kremi, güçlendirici, jöle, saç spreyi, boya vb.) ciltlerine uyguladıklarından çok daha fazla. Saç da cilt gibi yüksek emicilik özelliğine sahip ve bu ürünlerin çeşitli zararlı maddeler içerebilmekteler. Şampuanlar ve saç kremleri petrol yan ürünlerini içeriyor, kepek ve sedef hastalığı şampuanları ve bazı saç boyaları kanserojen kömür ziftleri içeriyor. Bunların yanında ‘formaldehyde’, ‘phthalates’içeren ve yapay kokulu ürünlerden kaçınmanız gerekiyor.

5. Petrolsüz ürünler

Çoğumuz petrol yan ürünlerini kullanmaya fazla meraklı değiliz. Ancak bu maddeler kişisel bakım ürünleri, sağlık malzemelerinin plastik parçaları dahil sayısız alanda kullanılıyor. Bu maddelerin kullanıldığı ürünleri etiketlerine bakarak ayırtedebilirsiniz. Bakmanız gereken isimler mineral yağlar, gazyağı, bir çeşit hidrokarbon olan ‘propylene glycol’ maddesi. Petrol ürünlerinin kullanıldığı en yaygın ürünler dudak kremleri ve parlatıcıları. Bu ürünlerin yerine balmumu ikame ürün olarak kullanılabilmekte.

6. Bronzlaşmak

‘Ecologist’ adlı dergiye göre,“Güneş kremleri, kullanıcısına güvende olduğu hissi vererek güneş altında durma süresinin uzamasına neden oluyor. Çok az kişi bu kremleri üreticisinin önerdiği kalınlıkta ve düzenli olarak kullanıyor.Bu tür kremlerin içindeki güneşe karşı koruma sağlayan kimyasallar, insan cildi için tahriş edici olabilmekte ve tahriş olmuş cilt güneşten etkilenmeye yatkın hale gelmektedir.” Cildinizi korumanız önemli, doğal güneş kremleri kullanın, vücudunuzu örtün ve gün ortası sıcağından kaçının.

7. Hayvanların kobay yapılması

Kozmetik üreticilerinin hayvanları etik olmayan şekilde kobay olarak kullanmalarına karşı çıkıyorsanız, HCS (İnsancıl Kozmetik Standartları) ambleminin bulunduğu markaları tercih ediniz. HCS 1998 yılında oluşturulmuş ve kozmetik ürünlerinin hayvanlarda denenmesine karşı çıkan bir uluslararası koalisyon.

8. Dünyaya Karşı Nezaket

Piyasada yukarıda bahsedilen uyarılara uyan birçok ürün var. Bu ürünleri seçerkensertifikalı olmalarına dikkat etmek gerek. Ürünlerin üzerinde ‘doğal' ibaresinin olması fazla bir önem taşımıyor.

9. Toksik Şok Sendromu

TSS olarak kısaltılan bu hastalık genellikle adet kananmalarında kullanılan tamponların vajinada uzun süre bekletilmesi sonucu görülüyor. Özellikle de fazla emiciliğe sahip, sentetik tamponların kullanımında görülüyor. Temiz görülmeleri için klorla beyazlatılan tamponlar ve diğer sağlık ürünleri, kanserojen ve çevreye zararlı bir madde olan ‘dioksin’ üretirler. Dioksin maddesi insan vücudunda yağ hücrelerine yerleşip kişi ölene kadar orada kalır. Bu maddenin vücutta ne kadar fazla birikirse, kanser riski de o kadar artacaktır. Tamponlar ve sağlık malzemelerinin % 100 pamuktan üretilenleri önerilmektedir.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

9 adımda doğal güzellik

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

9 adımda doğal güzellik