Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Sadece meyve sebze yemek doğru mu? « Geri

eposta E-posta 10.08.2012'de eklendi.
Sadece meyve sebze yemek doğru mu? Vejetaryen hatta vegan beslenmenin sağlıklı olduğu görüşü ve uzun yaşamın sırlarından olarak açıklansa da , en önemli konunun besin dengesi olduğu unutulmamalıdır.

Tüm uzmanlar sebze ve meyvelerin ne kadar yararlı ve besin maddelerince zengin olduğunu vurgulamalarına rağmen gıdalar içinde diğer besin gruplarıda göz ardı edilmemelidir.

Dengeli karışım en önemlisi!

Anahtar sağlıklı yiyeceklerin çeşididir.Vücut karmaşık bir organizmayadır.Bu yüzden vitaminler, mineraller, enzimler, amino asitler, proteinler ve antioksidanlardan yeterli miktarda almaya ihtiyacı vardır. Meyve ve sebzeler ise bu besinlerin çoğunu içermesine rağmen , hepsini tabiki karşılayamaz.

Meyve ve sebzelerin yararları

Meyve ve sebzeler mineraller, lif, vitamin ve antioksidanları içeren doğa tarafından bize sunulan zengin kaynaklardır.

Dengeli beslenme içerisin de % 30-40 sebze, % 60-70 oranında meyve tüketimi tavsiye edilir.Isı ile sebzeler içindeki bir çok madde kaybolduğu için çiğ C vitamini ve potasyum içeren meyve tüketmek daha bir önemlidir.




Sadece meyve ve sebze yemenin yan etkileri

Sadece meyve ve sebze yerseniz, gıda sistemi oldukça dengesiz olacaktır. Diyet dengeli değilken,bazı besinleri bol bol alsak bile, sağlıksız hale geliriz.

Vücut için diğer önemli maddeler arasdında omega-3 yağ asitleri, B vitaminleri, çinko, çözünmez lif, protein ve amino asitler bulunur.

Neden proteinler ve amino asitleri de tüketmeliyiz?

Meyve ve sebzeler de eksik olan ama vücud için temel besinler arasında bulunan protein ve amino asitler vardır.

Baklagiller, kabuklu yemişler, tohumlar, yumurta, deniz ürünleri, süt ürünleri ve et gibi besinlerde bulunur. Yeterli derecede protein ve amino asitleri almak için tüm bu besinleri yemek gerekir.

  • Bu haber için yorumlar (1 adet)

    • Ocak 20 2013

      Atakan Ozcan

      Atakan Ozcan

      Ömürleri boyunca vegan hatta vejetaryen yaşayan insanlar var. Gayet de sağlıklılar ve et yiyen insanlardan daha az hastalıklara maruz kalıyorlar. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.
    • Geri 1 İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Sadece meyve sebze yemek doğru mu?

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Sadece meyve sebze yemek doğru mu?